Pacient din Maramureș cu coronavirus internat la Cluj

Foto arhivă : Dan Bodea

Două noi cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate oficial în România, a anunțat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Este vorba despre un bărbat din Maramureș, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj și o femeie din Timiș. Ambii au călătorit recent în Italia. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru și Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat au anunțat cele două noi cazuri într-o conferință de presă susținută la MAI.

Primul caz – un bărbat de 45 de ani, din Maramureș. El e din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz – o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj.

Pe de altă, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, dr. Violeta Briciu, a explicat într-o conferință de presă, vineri, la ora 13.30, că la ora respectivă se făceau teste pentru doi pacienți cu suspiciune, unul este din Maramureș, și un tânăr din Cluj-Napoca.

Lista integrală a spitalelor care vor putea testa și îngriji pacienții cu simptome asociate COVID-19:

INBI „Prof.Dr.Matei Bals” din București
Spitalul Clinic de Boli infecțioase si Tropicale „Victor Babes” din București
Spitalul Clinic de Boli infecțioase Cluj
Spitalul Clinic de Boli infecțioase Constanța
Spitalul Clinic de Boli infecțioase Iași
Spitalul Clinic de Boli infecțioase si Pneumoftiziologie Timișoara

Femeia din Timișoara este în stare bună, în timp ce bărbatul din Maramureș este internat la terapie intensivă la Cluj, starea lui fiind mai gravă decât a femeii din Timiș, fiind adus la Cluj cu insuficiență respiratorie, dar care astăzi este mai bine, conform lui Raed Arafat.

Toate persoanele cu care cei doi au intrat în contact urmează să fie testate.

Postaţi un comentariu