Opt morți după prăbușirea unui elicopter militar. Echipajul de zbor era din Câmpia Turzii

Elicopter Puma SOCAT fotografiat la Câmpia Turzii în timpul unui exercițiu demonstrative din iulie 2014 | Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

UPDATE: Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, citat de Mediafax, echipajul de zbor, format din trei persoane, era de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, însă nu şi restul militarilor de la bordul aparatului de zbor.


Un elicopter militar de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se, potrivit ministrului Apărării, Mircea Duşa, zece persoane. Potrivit unor surse citate de Digi24, echipele de salvare au găsit doi supraviețuitori.

Potrivit Mediafax, aparatul de tip IAR 330 Puma, a căzut într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat că elicopterul se deplasa către Cincu, unde se află cel mai mare poligon militar din România. În zona prăbușirii au fost trimise două elicoptere, unul al Armatei şi unul al SMURD. Condiţiile meteo în zona în care a avut loc accidentul sunt proaste, iar vizibilitatea este redusă. Apelul la 112 a fost făcut de unul dintre pasagerii elicopterului.

În zona Poligonului Cincu are loc vineri un exerciţiu militar la care participă români şi americani. În perioada 11-25 noiembrie, militari din unităţi şi mari unităţi subordonate Statului Major al Forţelor Terestre şi din unităţi ale Brigăzii 173 Aeropurtată a SUA participă, la Câmpia Turzii şi Cincu, judeţul Braşov, la Modulul de instruire ‘Rubicon 2014′, condus de Brigadă 6 Operaţii Speciale ‘Mihai Viteazul’.

 

Postaţi un comentariu