Opera se mută la Muzeul Etnografic unde va prezenta în premieră, „Evgheni Oneghin”, o poveste spusă și cântată

Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită clujenii să ia parte, marți, 8 decembrie, de la ora  18:30, în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, la un eveniment inedit, vorbit și cântat: Prezentarea premierei „Evgheni Oneghin”.

Premiera capodoperei semnată de P. I. Ceaikovski, programată pentru luna ianuarie 2016, își dezvăluie misterele în fața publicului clujean în cadrul unei întâlniri interactive cu artiști, soliști, scenograf și regizor, care ne vor împărtăși din povestea lui Oneghin. Discuțiile antrenante și revelatoare vor fi alternate cu momente muzicale, într-un tandem inspirat care va oferi publicului o proiecție completă și bogată în înțeles a creației lui Ceaikovski.

„Evgheni Oneghin” este una dintre cele mai apreciate și reprezentative opere din repertoriul romantic universal, o lucrare muzicală esențială și simbolică pentru specificul național rusesc și, totodată, într-o legătură inedită cu romantismul german, pe care invitații serii o vor dezvălui prin dialog și note.

Povestea intensă și profundă, despre dragoste și trădare, pasiune și puritate sufletească, va introduce publicul în acaparanta viață socială și intelectuală a Rusiei anilor 1820, în care acesta va păși alături de dirijorul Tiberiu Soare, regizoarea Mihaela Bogdan, scenografa Viorica Petrovici și soliștii Florin Estefan, Cristian Mogoșan, Irina Săndulescu Bălan, interpreți ai rolurilor principale ale premierei. Discuția va fi moderată de Alin Ivan.

Acest eveniment face parte dintr-o serie de inițiative inedite pe care Opera Națională Română din Cluj-Napoca le-a programat pentru Stagiunile 2014-2015 și 2015-2016, la fel de strălucitoare fiind și întâlnirea avută de public cu dirijorul Tiberiu Soare, „Despre literatură, pisici și muzică”, desfășurată în foaierul Operei pe data de 11 iunie 2015.

Intrarea este liberă.

Postaţi un comentariu