O nouă sesiune de admitere la UBB, peste 7000 de locuri disponibile

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca îşi va deschide miercuri, 11 septembrie 2019, în cadrul celei de-a doua sesiuni de admitere, porţile pentru absolvenţii de liceu candidaţi la statutul de student, dar și pentru absolvenții de facultate care vor să urmeze programele de master.

Peste 19.300 de candidați s-au înscris la UBB în cadrul sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2019, astfel încât numărul locurilor bugetate rămase pentru sesiunea septembrie este sub 500 la nivel licenţă şi aproximativ 560 la nivel master.

Mai exact, în această sesiune de admitere, candidaţii vor avea la dispoziţie un număr de 480 de locuri bugetate şi 5.572 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 1.344 de locuri cu taxă la forma de învăţământ la distanţă.  Elevii proveniţi de la liceele din mediul rural au la dispoziţie, în cadrul acestei sesiuni de admitere, 104 de locuri bugetate, iar candidaţii de etnie romă vor putea ocupa cele 39 de locuri special alocate.

Absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 561 de locuri bugetate, 20 de locuri alocate de la buget pentru candidaţii de etnie romă, respectiv 1 loc bugetat pentru etnicii români din afara graniţelor ţării.

Absolvenţii de liceu, dar şi cei de facultate care doresc să îşi continue studiile la Universitatea Babeş-Bolyai au la dispoziție 244 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv 217 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Sesiunea de toamnă a Admiterii la Universitatea Babeș-Bolyai va începe în data de 11 septembrie 2019, calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor fiind accesibile la adresa: http://admitere.ubbcluj.ro.

Postaţi un comentariu