Mult zgomot pentru nimic. Proiectul pentru transportul intermodal nu a fost depus

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

După ce au amânat luni de zile promovarea asocierii cu aeroportul clujean şi au aprobat asocierea abia săptămâna trecută pentru depunerea unui proiect finanţat cu 70 de milioane de euro din bani europeni pentru transport intermodal, acum reprezentanţii Consiliului Judeţean anunţă că acest proiect nu se poate depune în termen.

Aceasta deşi termenul iniţial, 26 februarie, a fost prelungit până la 3 martie. Nici aşa autorităţile clujene nu au obţinut toate avizele necesare şi aceasta după ce, despre aceste avize se ştia încă din martie 2014.

„Depunerea cererii de finanţare la termenul de 3 martie 2015 nu este posibilă datorită unor factori de natură obiectivă, respectiv neobţinerea acordurilor tuturor partenerilor. În acest context, Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj îşi reafirmă intenţia fermă de a depune acest proiect cu ocazia lansării unui nou apel de proiecte pe fonduri europene referitor la acest domeniu, într-o variantă care să presupună abordarea într-o formă modulară a obiectivelor de investiţii. Totodată, se apreciază oportun în acest context ca lider al viitorului proiect să fie Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj. Având în vedere faptul că proiectul de dezvoltare a infrastructurii de transport intermodal de pasageri şi marfă poate fi derulat pe mai multe module succesive, neobţinerea în această etapă a tuturor acordurilor şi, implicit, nedepunerea cererii de finanţare la acest termen, nu sunt de natură a împiedica depunerea şi, respectiv, implementarea ulterioară a acestui proiect, într-o manieră optimă”. se arată în comunicatul de presă al CJ Cluj.

Citiţi şi:
În al doisprezecelea ceas: consilierii au aprobat asocierea pentru transportul intermodal

Postaţi un comentariu