Moş Nicolae va împărţi în Piața Unirii  1.200 de cadouri copiilor

Moş Nicolae va fi prezent sâmbătă, 5 decembrie 2015, la Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii. Cei mai cuminţi copii, care vor veni în piaţă, vor primi cadouri din partea moşului şi vor avea parte de spectacole susţinute de artişti îndrăgiţi precum Royal Avenue și Andra. Moş Nicolae va împărţi 1.200 de cadouri celor mici, de la ora 19.00.

Intrarea pe patinoar mâine, sâmbătă, 5 decembrie 2015, va fi gratuită după următorul program:10.00-11.30, 12.00-13.00, 18.00-19.30, 20.00-22.00. În pauzele dintre reprizele de patinaj se va curăța gheața. Intrările gratuite la patinoar din zilele de 5, 12, 24, 31 decembrie 2015 sunt oferite de către Orange România.

Târgul de Crăciun din  Piaţa Unirii este deschis în perioada 1-26 decembrie 2015. În cadrul târgului sunt amplasate 40 de căsuţe, de unde clujenii au ocazia să-şi cumpere produse de sezon – migdale şi nuci glazurate, cozonaci, ceai sau vin fiert cu scorţişoară, produse tradiționale, produse hand-made, decorațiuni de Crăciun și o gamă largă de produse gastronomice de sezon.

Căsuța lui Moș Crăciun

O noutate pentru acest an o reprezintă Căsuța lui Moș Crăciun, o căsuță de lemn extrem de cochet aranjată, unde cei mici pot învăța în cadrul mai multor ateliere să își realizeze propriile decorațiuni de iarnă. De asemenea, pe veranda căsuței, există un brad care va fi împodobit cu hârtiuțe colorate, sau mai precis, cu dorințele clujenilor. Cei mai curajoși dintre aceștia i-au scris deja moșului „scrisoarea” pentru a se asigura că aceasta va ajunge la timp. „Dragă Moșule, îmi doresc o mașinuță”, „Dragă Moșule, de acest Crăciun vreau un frățior!”, „Multe, multe cadouri!”, „Aripi din pene albe și o pernă în formă de stea!”, fiind doar câteva dintre dorințelor celor mici și celor mari. Atelierele din Casa lui Moș Crăciun nu se adresează doar copiilor, ci și adulților care doresc să învețe tainele fotografiei sau să afle, la rândul lor, cum pot să creeze decorațiuni inedite. Cei care doresc să participe la ateliere, trebuie să se programeze online (pe lodoteka.ro) sau la fața locului, întrucât spațiul din căsuță este restrâns.

Căsuţa lui Moş Crăciun este coordonată de Ludoteka, un festival pentru copii, structurat ca o colecție de activități și jocuri creative încadrate într-un spațiu deschis, accesibil, dotat cu tot ce poate însemna joc, care va asigura călătoriile magice ale celor mici către tărâmul lui Moș Crăciun. Cei mici, care sunt cei mai bucuroşi de venirea Crăciunului vor avea parte inclusiv de ateliere în care se vor distra învătând cum se prepară dulciurile.

„Ideea căsuței ne-a venit împreună cu Primăria Cluj-Napoca, pentru că noi pregătim un festival pentru copii care va avea loc la vară, dar discutând cu reprezentanții primăriei, aceștia ne-au sugerat să ne ocupăm și de Căsuța lui Moș Crăciun, pentru că le-a plăcut foarte mult ceea ce vrem să facem. De aici a pornit totul, iar noi am fost încântați de idee. Atelierele și toate decorurile din căsuță au fost realizate într-o lună, am muncit mult. Sperăm să îi învățăm și pe copilași să își facă tot felul de lucrușoare. Vrem să îi învățăm că un glob frumos nu trebuie să fie neapărat făcut din sticlă sau din plastic, ci poate să fie făcut din ață, din hârtie, din diverse materiale. Avem ateliere de pictură, de origami, de dulciuri, de textile, de teatru de păpuși. Toate sunt gratuite și se adresează tuturor copiilor. Avem copii de 17, 18 ani care s-au înscris și care își doresc să învețe aici să realizeze decoruri”, a declarat Diana Oprean.

Atelierele de creaţie vor avea loc zilnic, între orele 15.00 şi 19.00.

Pe durata târgului, de joi până duminică, de la ora 13.00 şi 16.00, cei mici vor avea parte inclusiv de ateliere de gătit, în care vor învăţa să prepare bucate tradiţionale, alături de bucătari de la Memo 10, La Casa şi Moldovan.

Programul concertelor de la Târgul de Crăciun din acest sfârșit de săptămână este următorul:

4 Decembrie

18:30 Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca

18:50 Kovacs Mara

19:00 Arpi & Zip Band

5 Decembrie

18:30 Royal Avenue

19:20 Andra

6 Decembrie

19:00 Aminda & Hazard.

Postaţi un comentariu