Moderna testează următoarea generaţie a vaccinului anti-COVID, destinată vaccinării periodice împotriva mutaţiilor virusului

Compania de biotehnologie Moderna este pregătită să testeze o nouă versiune a vaccinului ]mpotriva Covid-19 care vizează varianta sud-africană a virusului, completând schema de vaccinare actuală cu injectarea unei a treia doze, relatează publicaţia ştiinţifică americană STAT. Compania planifică să înceapă un studiu clinic de îndată ce autoritățile de reglementare din SUA îi dau undă verde, precizează aceeaşi sursă. Testele de laborator au sugerat că vaccinul Moderna conferă mai puțină protecție împotriva variantei cunoscută sub numele de B.1.351 decât o face împotriva altor tulpini. Şi studiile efectuate de Astra Zeneca, Pfizer, Johnson & Johnson și Novavax indică faptul că vaccinurile concepute pentru tulpina originală a SARS-CoV-2 sunt mai puțin eficiente împotriva noii tulpini. Moderna are în plan trei direcții pentru abordarea mutaţiei B.1.351 a virusului, identificată în Africa de Sud şi care se extinde rapid pe glob.  Compania intenţionează să înscrie în studiu persoane nevaccinate, dar şi persoane care au fost vaccinate, combinând varianta actualizată a vaccinului cu cea deja autorizată pentru utilizare. Persoanele vaccinate anterior vor fi revaccinate fie cu o a treia doză întreagă, de 100 de miligrame, fie cu una înjumătăţită. Mișcarea făcută de Moderna se aliniază părerii majoritare conform căreia Covid-19 va fi o problemă globală și după ce criza pandemică se va diminua, arată STAT. Publicaţia menţionează că Moderna își consolidează capacitatea de producție la nivel mondial, anticipând o cerere susținută de doze la jumătate din concentraţie, „de amplificare”, anti-Covid-19 în următorii ani. Compania a declarat că va putea produce aproximativ 1,4 miliarde de doze de 100 mg în 2022. Dacă un al doilea rapel cu doze înjumătăţite se va dovedi eficient, producția de vaccinuri Moderna ar putea depăși două miliarde de doze. STAT menţionează că răspunsul rapid al companiei la apariția B.1.351 ar putea fi un model privind reacția companiei împotriva altor mutaţii îngrijorătoare ale virusului  care ar putea apărea.  

Compania de biotehnologie Moderna este pregătită să testeze o nouă versiune a vaccinului ]mpotriva Covid-19 care vizează varianta sud-africană a virusului, completând schema de vaccinare actuală cu injectarea unei a treia doze, relatează publicaţia ştiinţifică americană STAT.

Compania planifică să înceapă un studiu clinic de îndată ce autoritățile de reglementare din SUA îi dau undă verde, precizează aceeaşi sursă.

Testele de laborator au sugerat că vaccinul Moderna conferă mai puțină protecție împotriva variantei cunoscută sub numele de B.1.351 decât o face împotriva altor tulpini. Şi studiile efectuate de Astra Zeneca, Pfizer, Johnson & Johnson și Novavax indică faptul că vaccinurile concepute pentru tulpina originală a SARS-CoV-2 sunt mai puțin eficiente împotriva noii tulpini.

Moderna are în plan trei direcții pentru abordarea mutaţiei B.1.351 a virusului, identificată în Africa de Sud şi care se extinde rapid pe glob.  Compania intenţionează să înscrie în studiu persoane nevaccinate, dar şi persoane care au fost vaccinate, combinând varianta actualizată a vaccinului cu cea deja autorizată pentru utilizare. Persoanele vaccinate anterior vor fi revaccinate fie cu o a treia doză întreagă, de 100 de miligrame, fie cu una înjumătăţită.

Mișcarea făcută de Moderna se aliniază părerii majoritare conform căreia Covid-19 va fi o problemă globală și după ce criza pandemică se va diminua, arată STAT.

Publicaţia menţionează că Moderna își consolidează capacitatea de producție la nivel mondial, anticipând o cerere susținută de doze la jumătate din concentraţie, „de amplificare”, anti-Covid-19 în următorii ani. Compania a declarat că va putea produce aproximativ 1,4 miliarde de doze de 100 mg în 2022. Dacă un al doilea rapel cu doze înjumătăţite se va dovedi eficient, producția de vaccinuri Moderna ar putea depăși două miliarde de doze.

STAT menţionează că răspunsul rapid al companiei la apariția B.1.351 ar putea fi un model privind reacția companiei împotriva altor mutaţii îngrijorătoare ale virusului  care ar putea apărea.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu