Mitropolitul Andrei are COVID-19 și este internat la Spitalul de Pneumologie din Cluj. Starea sa este bună

Foto: Dan Bodea

Mitropolitul Andrei a fost depistat pozitiv cu coronavirus în urmă cu patru zile și a fost internat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca.

Înalt Prea Sfințitul, în vârstă de 71 de ani, a ținut să transmită credincioșilor că nu știe de unde a luat virusul, dar că starea sa de sănătate este una bună și că boala nu prezintă complicații. El i-a îndemnat pe aceștia să respecte în continuare regulile de prevenție împotriva infectării cu coronavirus.

„Mă simt bine și voi pleca acasă peste două zile”, a spus mitropolitul, potrivit Cluj24, însă medicii îl contrazic și spun că înaltul prelat va mai sta internat în spital.

„A venit la noi acum patru zile, prezintă o formă ușoară spre moderată de COVID, să spunem. Este într-o stare stabilă, nu prezintă insuficiență respiratorie, nu e cazul de internare la Terapie Intensivă, are la dispoziție toată medicația necesară, iar începând de astăzi va beneficia de alt tratament, despre care nu pot să vă ofer detalii. E și rugămintea dânsului să nu ofer prea multe detalii legate de starea sa de sănătate. Pot să vă spun doar că va sta la noi cât e nevoie, 10-14 zile”, a declarat în această dimineață pentru Transilvania Reporter, Vasile Mureșan, managerul spitalului clujean.

La Mitropolia Clujului este, deocamdată, liniște. Consilierul cultural al Mitropoliei, părintele Cornel Coprean ne-a confirmat că starea mitropolitului este una bună și spune că are încredere în medicii clujeni.

„Toți contacții direcți ai ÎPS Andrei, inclusiv diaconul și secretarul eparhial, sunt în izolare în acest moment și în cursul zilei de astăzi se va realiza dezinfectarea spațiilor în care ÎPS Andrei a stat în ultimele zile, îndeosebi etajul I al reședinței. Se vor lua în continuare măsurile ce țin de distanțarea fizică. Nu știm de unde ar fi putut contacta ÎPS Andrei virusul”, a declarat părintele Cornel Coprean pentru Transilvania Reporter.

IPS ar fi trebuit ca ieri să participe, la Cluj, la slujba de înmormântare a sopranei Lucia Stănescu de la Operă. De asemenea, sursele noastre spun că mitropolitul Clujului vorbește zilnic din spital la telefon cu episcopul din Huși, un bun prieten al său, care îi păstrează moralul la un nivel ridicat.

Sandu Mureșan

Cristina Beligăr

Distribuie:

Postaţi un comentariu