Miting de protest pentru conversia în lei a creditelor în valută

Foto: facebook.com

Peste o mie de oameni s-au adunat astăzi în Piața Constituției din Capitală, pentru a cere conversia în lei a creditelor în valută, transmite Agerpres.

Oamenii au scandat lozinci împotriva Băncii Naționale și a băncilor comerciale.

Protestatarii au scandat “Afară cu francul din țară”, “Jos cămătarii”, “Conversia”, “Jos Isărescu”, “BNR, nu uita, asta este vina ta” și aveau pancarte pe care scria “Banca = cămătar legalizat de BNR și de stat”, “BNR + Banca + Clienți = Vinovați, De ce doar noi suntem penalizați?”, “Statul dacă se ascunde, Isărescu cui răspunde?”, “Ianuarie 2007 — rata 400 CHF = 800 lei, ianuarie 2015 — rata 400 CHF = 1.800 lei”, “Je Swiss dator vândut”.

La protestul din Piața Constituției s-au strâns oameni din Capitală, dar și din alte orașe ale țării, precum Iași, Bârlad, Constanța, Cluj sau Călărași.

Mitingul a fost organizat de Grupul Clienților cu Credite în Franci (CHF) și este programat să se încheie la ora 16, 00. Participanții solicită Guvernului, Camerei Deputaților, Băncii Naționale și băncilor comerciale convertirea în lei a creditelor în valută, respectiv a celor în franci, euro și dolari.
Solicitările membrilor acestui grup, de peste 15.000 de oameni au fost înaintate, marți, 20 ianuarie, autorităților printr-un document, care cere dispunerea în regim de maximă urgență a unei inițiative legislative care să soluționeze situația gravă în care se găsește o bună parte a clienților băncilor care au contractat credite în orice valută străină (CHF, EUR, USD).

 

Postaţi un comentariu