Ministrul de Finanţe spune că şi bugetarii trebuie să suporte costul crizei

Foto: Agerpres

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat miercuri că nu doar angajații de la privat, ci și bugetarii trebuie să suporte costul crizei declanșate de epidemia de coronavirus.

 „Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost crizei să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul în care provenim. Repet, este o părere personală”, a declarat Florin Cîțu, potrivit hotnews.ro.

Întrebat dacă acestă solidaritate înseamnă si tăierea salariilor, el a precizat că „sunt multe forme de a reduce costurile aparatului public”.

„Nu știu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie ignorată opinia mea. Dar vă spun în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situația și ce decizie se va lua”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Opiniile lui Florin Câţu în privinţa salarizării sectorului bugetar au evoluat în timp. În august 2019, când activa în opoziţie, senatorul PNL Florin Cîţu era de părere  că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, în condiţiile în care salariile nete ale acestora sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat.

“În medie, salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi, cel mai important, siguranţa că, indiferent de cât de prost işi fac meseria, nu pot fi concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem toţi acest lucru. Restul românilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să traiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetari care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân in guvernarea liberală.) O discriminare nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a scris Florin Cîtu pe contul său de Facebook, în 21 august 2019.

După ce a ajuns ministru, domnul Cîţu a declarat în repetate rânduri că salariile bugetarilor nu vor fi micşorate.

Postaţi un comentariu