Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune au cerut retragerea Doinei Gradea din funcţia de preşedinte-director general al TVR

Foto: digi24.ro

Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune au cerut, în şedinţa de joi, retragerea Doinei Gradea din funcţia de preşedinte-director general al TVR, însă aceasta a refuzat, având susţinerea altor membri, informează Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, potrivit Agerpres.

„În urma abuzurilor repetate ale administraţiei Gradea şi a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune – SRTV, s-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcţia de preşedinte-director general al instituţiei publice de presă. Solicitarea a fost făcută de Karen Sebesi, membru al CA – reprezentant al salariaţilor – şi a fost susţinută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieşiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu, şi Dan Lazea, reprezentantul USR. Reprezentanta salariaţilor Monica Ghiurco şi reprezentanta Preşedinţiei României în CA, Christel Ţopescu, au propus organizarea în cel mai scurt timp a unei şedinţe extraordinare de CA în care să se analizeze întreaga activitate a managementului”, se spune în comunicatul SRJ MediaSind.

Potrivit sursei citate, Doina Gradea a fost susţinută de ceilalţi membri ai CA, inclusiv de reprezentantul Guvernului, Cătălin Blebea, şi de reprezentanta UDMR, Nagy – Debreczeni Hajnalka.

„Având susţinerea acestor membri, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susţinând că numai Parlamentul poate să o demită. În finalul şedinţei CA, preşedintele Mediasind TVR, Sorin Torică, a susţinut poziţia reprezentantului salariaţilor, Karen Sebesi, şi a acuzat-o pe Doina Gradea că a făcut de râs instituţia inclusiv pe plan internaţional, din cauza repetatelor abuzuri şi încălcări ale legii”, se menţionează în comunicat.

În declaraţia sa, spune SRJ MediaSind, Karen Sebesi a afirmat că reprezintă o parte a salariaţilor din TVR şi aceştia nu o mai vor pe Doina Gradea în această poziţie.

„Doamnă PDG, mă folosesc de acest moment şi vă solicit să vă retrageţi din poziţia actuală, cea de PDG! De ce îmi permit să vă solicit? Pentru că reprezint o parte a colegilor noştri din TVR. Iar, aceştia nu vă mai vor în această poziţie! Puteţi să ne puneţi cap în cap, la fel cum aţi procedat de nenumărate ori cu noi, membrii CA, dar şi cu cei de la studiourile teritoriale. Puteţi să ne vorbiţi urât pe la spate, să ne acuzaţi, dar tăvălugul a pornit, şi nu acum, ci de o vreme bună. TVR a ajuns batjocura multora, din păcate! Aştept să mă atacaţi şi pe mine, dar, înainte de aceasta, doamnă PDG: trebuie să recunosc, am şi eu partea mea de vină, în multe momente, poate chiar şi alţi colegi au avut, dar îi las pe ei să mărturisească, dacă vor. Doamnă PDG, vedeţi, eu nu vorbesc acum nici despre Raportul Curţii de Conturi, nici despre Procedura de etică, am să-i las pe alţii să o facă. Eu vă spun doar aşa: epuizarea fizică şi mentală poate să nască uneori gesturi şi cuvinte nesăbuite şi fără niciun gând rău: acum înţeleg de ce ne-aţi spus de nenumărate ori că sunteţi obosită de toată chestiunea aceasta, numită TVR. Oboseala te mai poate face şi debusolat, răutăcios şi neatent. Fatal de neatent. Aşa că, doamnă PDG, vă solicit să vă retrageţi din poziţia de PDG! Şi noi, mulţi din TVR, suntem siguri că trebuie să luaţi o pauză. Neapărat una mai lungă, definitivă, din poziţia de PDG. Prin acest gest daţi dovadă de grijă faţă de dvs., de instituţie şi de colegi. V-am votat şi v-am susţinut, dar acum vă solicit să vă retrageţi!”, a spus Sebesi.

Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind anunţă că va prezenta vineri poziţia oficială şi argumentele organizaţiei privind demiterea în regim de urgenţă a şefei TVR.

Consiliul de Administraţie al TVR are 13 membri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu