Măscăriciul prezent la Jazz in the Park

Jazz in the Park le- a pregătit clujenilor, pe lângă muzică și activitățile de relaxare, un proiect care îl are ca personaj principal pe Măscărici. Acesta este o o reinventare a Păcăliciului prezent în faimosul joc de cărți din perioada comunistă, în cadrul căruia pierdea jucătorul care rămânea cu o singură carte în mână.

„M-am gândit că ar fi frumos să existe o reinterpretare a acestor cărți de joc într-o variantă intitulată Măscărici. Din cauza numărului mare de cărți am ales mai mulți artiști care să se implice în acest proiect, astfel ideile fiind mult mai variate. Am strâns 27 de tineri din marile orașe ale țării și ne-am apucat să lucrăm. Am început în luna septembrie a anului trecut și în martie am reușit să le reinterpretăm pe toate” a declarat József Vass, inițiatorul proiectului.

Toate aceste ilustrații pot fi admirate în cadrul expoziției de pe malul Someșului până vineri, 1 iulie. După această dată, expoziția se va muta în Parcul Central, unde vor exista ateliere de ilustrație, desen și colorat pentru cei mici.

„După această lansare a proiectului dorim să realizăm o nouă ediție a Măscăriciului în cadrul căreia să implicăm și alți artiști români, astfel să realizăm o comunitate a ilustratorilor. Ne-am gândit și la un nou joc de cărți din perioada anilor ’80, dar care să cuprindă și povești românești” a mai spus József Vass.

Susține Fondul Jazz in the Park

Intrarea este liberă la toate concertele și activitățile de pe malul Someșului și din Parcul Central. Participanții la Jazz in the Park au posibilitatea de a cumpăra un bilet neobligatoriu la festival. Din banii care se vor strânge în Fondul Jazz in the Park vor fi finanțate anul acesta trei proiecte de artă experimentală: Moara, Măscărici și Our Environment Remixed. În plus, cei care cumpără biletul neobligatoriu de la festival sau din rețeaua BiletMaster.ro vor primi o brățară de susținere Jazz in the Park. Organizatorii își propun să strângă cel puțin 15.000 euro și vor să arate astfel că prin implicarea fiecăruia putem produce schimbări vizibile și pozitive în jurul nostru.

Text: Gabriela Barariu

Distribuie:

Postaţi un comentariu