Marea Britanie testează un concert în aer liber, cu 5000 de participanți. Fără măști și fără distanțare socială

Marea Britanie urmează să testeze organizarea unui concert în aer liber, fără distanțare socială, cu 5.000 de participanți, în încercarea de a readuce publicul la evenimente live în siguranță în această vară, a anunțat duminică guvernul britanic, potrivit CNN. Concertul va fi susținut de trupa indie-pop Blossoms, iar biletele vor fi disponibile numai locuitorilor din regiunea orașului Liverpool, scrie The Guardian. Concertul face parte din Programul guvernamental de cercetare a evenimentelor (Event Research Programme) care desfășoară o serie de proiecte pilot pentru a testa siguranța la întrunirile în masă.

Peste 35 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin până în acest moment, potrivit National Health Service (NHS).

Astfel, promotorul britanic Festival Republic va găzdui un concert în aer liber la Sefton Park din Liverpool, în 2 mai, cu 5.000 de persoane fără distanțare socială sau cerințe de a purta mască. Cu toate acestea, deținătorii de bilete vor fi obligați să efectueze un „test rapid antigen” la un centru local de testare înainte de intrare. Participanții vor fi rugați, de asemenea, să își facă un test după concert – și vor trebui să furnizeze detaliile de contact serviciului guvernamental NHS Test and Trace pentru a se asigura că pot fi contactați în cazul în care cineva va avea test pozitiv Covid-19.

Potrivit comunicatului, cercetătorii de la fața locului vor „examina mișcările și comportamentul mulțimii”.

Concertul pilot face parte dintr-un program de cercetare pentru a stabili modul în care anumite spații, inclusiv stadioanele sportive majore, teatrele, sălile de nunți, centrele de conferințe și cluburile de noapte, ar putea funcționa în siguranță în această vară.

Viitorul imediat al evenimentelor live a rămas incert pe fondul pandemiei coronavirusului, cu mai multe festivaluri și evenimente programate, inclusiv festivalul de muzică Glastonbury, anulate pentru acest an.

Potrivit autorităților britanice, o primă cercetare științifică a început sâmbătă cu ocazia Campionatelor Mondiale de Snooker. Campionatele urmează să se desfășoare până pe 3 mai, primind până la 1.000 de spectatori pe zi la Sheffield Crucible Theatre din nordul Angliei, astfel testându-se evoluția cazurilor în cadru interior.

În declarație, secretarul pentru cultură din Marea Britanie, Oliver Dowden, a precizat:

„Suntem cu un pas mai aproape de o vară de evenimente live, acum că cercetarea este în desfășurare. Testarea diferitelor posibilități și examinarea diferitelor situații este esențială pentru adunarea mulțimilor în același loc, în siguranță. Programul pilot de la Sefton Park este un plus important. După multe luni fără public live, organizatorii de la Festival Republic aduc muzică live înapoi fanilor cu acest eveniment foarte special și sper că nu va dura prea mult până când concertele vor reveni cum erau înainte “, a adăugat el.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a mai spus:

„Aceste programe pilot ne vor ajuta în abordarea noastră pentru a ne asigura că evenimentele mari viitoare pot avea loc în condiții de siguranță. Testând o serie de măsuri pentru a reduce transmiterea virusului, suntem capabili să adunăm dovezi vitale care să ne consolideze planurile privind organizarea evenimentelor viitoare.”

Distribuie:

Postaţi un comentariu