Managerul Spitalului Județean de Urgență Cluj, înlăturat din funcție. Directorul medical și-a dat demisia

Petru Șușcă, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj

Petru Șușcă nu mai este, începând de astăzi, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Ministrul Sănătății nu i-a mai prelungit acestuia mandatul care a expirat astăzi, 07 ianuarie 2021. Potrivit unei informări venite din partea SCJUC, directorul medical al instituției, Adela Golea, a demisionat din funcția deținută.

„În acești șapte ani, cât a fost mandatul meu de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, au fost plini de provocări și, în același timp, realizări. Am învățat că orice obstacol poate fi depășit, dacă ai o echipă dedicată și competentă alături. De aceea, la încheierea acestui mandat, le sunt recunoscător colegelor mele din Comitetul Director, precum și întregii echipe SCJU, pentru sprijinul din acești ani. Vă mulțumesc tuturor! Doresc noii echipe manageriale succes și multe realizări!

Vă pun la dispoziție un document care cuprinde centralizarea investițiilor în dotări, reparații capitale și reparații curente, realizate între anii 2013-2020. Se poate observa că, în 2013, valoarea totală a investițiilor din spital se situa în jurul a 6.000.000 lei, ajungând la peste 40.000.000 lei în 2020.

Subliniez că, dacă în perioada amintită Ministerul Sănătății a alocat aproximativ 55.000.000 pentru investiții, spitalul a realizat, din venituri proprii investiții în echipamente medicale și reparații în valoare de 54.000.000 lei.

Mai mult, în condițiile în care am preluat spitalul, în 2013, cu plăți restante de peste 13.000.000 lei, am încheiat anul 2020 cu un excedent bugetar în cuantum de aproximativ 58.000.000 lei.”, a declarat ec.dr. Petru Șușca, la finalul mandatului său.

Raportul activității managerului Petru Șușcă în perioada 2013-2019 poate fi vizionat aici

Claudia Gherman, manager interimar

Prof. Dr. Claudia Gherman, conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie şi medic primar de chirurgie generală şi vasculară la Clinica de Chirurgie II, a fost numită manager interimar la Spitalul Județean de Urgență din Cluj.

Claudia Gherman este șefa disciplinei Abilități – Științe umaniste din cadrul UMF Cluj:

Domenii de activitate:
Conferențiar Disciplina abilități practice
Medic primar chirurgie generală, Clinica Chirurgie II, SCJU Cluj;
Medic primar chirurgie vasculară, Clinica Chirurgie II, SCJU Cluj;
Doctor în ştiinţe medicale
Titular de curs Semiologie şi Patologie Chirurgicală pentru anul III Medicina, linia franceza;
Stagii practice studenţi anul III şi IV MG, anul lI AML
Coordonator lucrări de licenţă pentru MG şi AML
Îndrumător activitate cu rezidenţii în specialităţi chirurgicale
Redactare capitole manual de curs pentru studenţii anului III MG în limba română şi franceză
Elaborare lucrări ştiinţifice

Distribuie:

Postaţi un comentariu