Lucrări-simbol din piese LEGO, la Muzeul Etnografic din Cluj: Protejarea pădurilor și universul Star Wars, printre temele expoziției

Foto: Dan Bodea

Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj găzduiește în acest weekend (24-26 ianuarie) expoziția de iarnă Brickenburg la sediul de pe strada Memorandumului nr. 21. Lucrări originale din cărămizi LEGO realizate de membrii Asociației Brickenburg pot fi admirate timp de trei zile, în marea lor majoritate create din imaginație fără a urma instrucțiunile furnizate în seturile de LEGO. De la Moș Crăciun, la personaje din cărți precum Harry Potter sau reproduceri ale Bisercii Sf. Mihail din Cluj și Casino-ului din Parcul Central, toate pot fi văzute în sala principală a Muzeului Etnografic.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

O lucrare-simbol este reprezentată de o bornă kilometrică de pe celebrul drum de aproape 1.000 de kilometri care străbate România, Via Transilvanica, o lucrare de mari dimensiuni ca înălțime și care conține patru tablouri: turism pedestru, turism pe bicicletă, o acțiune de împădurire și tristețea despăduririor respectiv problema urșilor.

„Avem, de asemenea, o lucrare simbolică pentru atragerea atenției asupra luptei împotriva cancerului, sau lucrări care au fost realizate într-o campanie de conștientizare a importanței protejării pădurilor. Mai avem câteva lucrări deosebite din universul Star Wars și un orășel de Crăciun iluminat electric. Din LEGO putem construi absolut orice. Hobby-ul acesta este foarte serios și este legat în primul rând de creativitate. Printre pasionații de LEGO există și colecționari care dețin seturi cu vechime de 30-40 de ani. La expoziția din vara trecută au fost aduse astfel de lucrări și vor mai fi și anul acesta. Expoziția de iarnă este una relaxată și veselă și se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Vizitatorii pot construi la fața locului tot felul de lucrări, sau se pot inspira din lucrările noastre pentru a crea propriile tablouri”, a declarat Sever Alicu, membru al Asociaţiei Brickenburg pentru Transilvania Reporter.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Lucrările din expoziție sunt realizate din sute de mii de piese. Este important în acest hobby nu doar designul, ci și structura unei lucrări astfel încât aceasta să reziste transportului.

Asociația Brickenburg are în jur de 100 de membri în toată țara, cele mai importante comunități fiind în Cluj, Bistrița și Bacău. Asociația a fost înființată la Cluj-Napoca în 2009, membrii ei participând și la evenimente internaționale de mai multe ori pe an.

Intrarea la expoziție costă 4 lei și va fi deschisă după următorul orar: vineri, sâmbătă: 11-19, duminică: 11-17.

Distribuie:

Postaţi un comentariu