Lucrări de aproape 1 milion de euro la iluminatul public

Strada Memorandumului este integrată în proiectul „Cluj-Orașul Comoară” și va fi reabilitată (Foto: Dan Bodea)

Reţeaua de iluminat public din oraş se va moderniza în acest an pe opt străzi, lucrările fiind evaluate la aproape un milion de euro.

Mai exact prin proiectul „Modernizare reţea de iluminat public prin trecerea în subteran”, se propune înlocuirea reţelei aeriene de alimentare cu energie electrică a sistemului de iluminat public cu reţea de alimentare pozată în subteran pe următoarele străzi: Horea, George Bariţiu, Splaiul Independenţei, Plopilor, Primăverii, Memorandumului, Calea Moţilor şi Avram Iancu.

Lucrările au fost programate pe aceste străzi deoarece aici se lucrează deja la carosabil şi trotuare prin proiectele „Modernizare tramă stradală acces spre zona industrială” şi „Refacere infrastructură Oraş Comoară”. Lucrările la sistemul de iluminat public se vor corela cu cele la străzi.

Conform indicatorilor economici care vor fi suspuşi astăzi spre aprobarea Consiliului Local, valoarea investiţiei se ridică la 4.385.593 de lei plus TVA. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, finanţarea fiind asigurată integral din bugetul local.

Postaţi un comentariu