Legea antifumat a fost modificată în favoarea fumătorilor

Foto: Dan Bodea

Senatul a decis astăzi, 7 iunie, că fumatul va fi permis în spațiile separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terasele exterioare amenajate în acest scop.

Senatorii au adoptat, cu 76 voturi „pentru”, două „împotrivă” și patru abțineri, proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun, introducând și amendamente care se referă la definirea spațiului închis în care nu se poate fuma și la posibilitatea de a se fuma în spații separate, inscripționate special.

Citiți și: „Afacerile fără fum”, sabotate de legea antifumat?

Conform acestor amendamente, spațiul închis va fi definit ca orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, cu excepția spațiilor cu destinație locativă. Spațiul închis de la locul de muncă este orice spațiu care are acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, aflat într-un loc de muncă.

De asemenea, vor fi exceptate de la interzicerea fumatului, pe lângă celulele pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță, și spațiile special amenajate destinate exclusiv pacienților din spitalele de psihiatrie.

Legea 15/2016 care interzice fumatul în spații închise a intrat în vigoare în 17 martie.

Citiți și:Grecii ignoră pe scară largă legea antifumat valabilă din 2010

Legea antifumat poate reduce semnificativ mortalitatea prin cancer

Pentru un Partid al fumătorilor

De pe Piezișă, fumul se ridică

Aurelia Cristea: Legea anti-fumat vine prea târziu, după ce au murit zeci de mii de români

Regizorul Traian Savinescu, fumător de cursă lungă

Postaţi un comentariu