La mulți ani România! Mii de clujeni au sărbătorit în stradă Ziua Națională (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Părinți, copii și bunici, ținând în mâini steaguri și baloane tricolore, reprezentanți ai clasei politice, cu toții au participat, duminică, la evenimentele dedicate Sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Foto: Dan Bodea

Manifestările dedicate zilei de 1 decembrie au debutat în Cluj-Napoca cu o ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. Alaiul de oficialități și militari ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina” s-au deplasat în Piața Avram Iancu pentru ceremonia oficială dedicată Zilei Naționale a României și defilarea cu trupe și tehnică militară și de intervenție.

Foto: Dan Bodea

Aproximativ 400 de militari și peste 60 de mijloace tehnice din dotarea Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Societatea Națională de Cruce Roșie și a Poliției Locală au participat la parada de Ziua Națională a României, desfășurată, conform tradiției, pe Bulevardul Eroilor.

„Un miracol și o enigmă este poporul român. Astăzi avem cea mai mare provocare de la unirea din 1918. Întoarcerea acasă a românilor plecați. Acesta este cel mai mare proiect de țară”, a spus primarul Emil Boc, prezent la parada militară.

Manifestările din Piața avram Iancu s-au încheiat cu o ploaie de confeti și artificii tricolore. Vă invităm să urmăriți mai jos o galerie foto realizată de fotoreporterul Dan Bodea, în timpul evenimentelor dedicate Zilei Naționale.

1 Comentariu

Postaţi un comentariu