La 200 de ani de la moartea lui Gheorghe Șincai, liceul care îi poartă numele a inaugurat o nouă clădire

Foto: Maria Man

Elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca au comemorat 200 de ani de la moartea lui Gheorghe Șincai în noua clădire a unității de învățământ, situată pe Calea Dorobanților la nr. 72, inaugurată în mod oficial odată cu începerea anului școlar 2016-2017. În momentul de față, în noua clădire învață clasele ciclului primar.

„Comemorăm 200 de ani de la moartea lui Gheorghe Șincai și am decis ca acest eveniment să aibă loc pe Calea Dorobanților, dat fiind faptul că începând cu 12 septembrie 2016 am inaugurat aici o clădire care îi va purta numele, la fel ca cea de pe strada Avram Iancu”, a explicat Smaranda Graur, directoarea Liceului Toretic „Gheorghe Șincai”.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

În cadrul comemorării, atât cei mai mici dintre elevi, cât și elevii de liceu prezenți la eveniment au avut parte de o scurtă oră de istorie, în cadrul căreia au aflat detalii despre Școala Ardeleană și despre activitatea lui Gheorghe Șincai, care a fost „invitat” la eveniment, „personajul” acestuia fiind interpretat de un elev. Nu au lipsit nici cântecele, poeziile sau micile scenete, programul artistic durând mai bine de o oră.

Ora de istorie / Foto: Maria Man

Ora de istorie / Foto: Maria Man

Noul sediul a unității de învățământ a fost modernizat pe perioada vacanței de vară, astfel încât elevii să se poată bucura de condiții moderne la începutul anului școlar. Clasele primare vor fi mutate progresiv în noua unitate, pentru ca atât elevii, cât și părinții copiilor să se obișnuiască treptat cu noile schimbări.

„Ne-am străduit ca elevii să intre în clase dotate cu tot ceea ce este necesar pentru buna desfășurare a actului educațional. Am reușit acest lucru, fără lipsă de modestie. A fost un efort susținut din partea noastră, din partea colegilor, a Primăriei Cluj-Napoca, dar acest lucru a fost posibil astfel încât pe 12 septembrie, clasele au fost dotate cu mobilier nou, cu video proiector, cu calculatoare și cu tot ceea ce este necesar. Banii pentru întreaga investiție provin din fondul de reparații”, a explicat Smaranda Graur.

Clădirea de pe Calea Dorobanților a necesitat reparații capitale. „Am intrat într-o clădire goală, care nu avea nimic în afară de pereții degradați, astfeșl că au fost necesare reparații majore. Reparațiile s-au făcut într-un timp scurt, pe perioada vacanței de vară”, a mai spus directorul școlii.

Clădirea de pe Calea Dorobanților a fost preluată de la Liceul de Arte „Romulus Ladea” într-o stare avandată de degradare. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”905″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”200″ thumbnail_height=”200″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”3″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Distribuie:

Postaţi un comentariu