Klaus Iohannis, prima declaraţie oficială: „Dragi români, vă mulţumesc. Voi fi un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi”

Klaus Iohannis / Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Klaus Iohannis a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că le mulţumeşte românilor care l-au votat şi că va fi un preşedinte liber, care va reprezenta cetăţenii.

„Am auzit rezultatele cvasi-finale. Dragi români, cu peste 6, 2 milioane de voturi m-aţi ales preşedinte al României. Vă mulţumesc. Mulţumesc tuturor celor care au ieşit ieri la vot, o prezenţă fenomenală, peste 64%, este cea mai plăcută surpriză din aceste alegeri”, a spus acesta.

Klaus Iohannis a menționat că acum, după ce campania electorală a trecut, e timpul să se apuce serios de treabă. „Rog partidele politice să înceapă urgent discuţiile pe legea votului electronic şi a votului prin corespondenţă. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat la votul în diaspora. Este inadmisibil. Exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor. Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze situaţia votului în diaspora şi să recheme de pe post toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot.Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze. Transmit un gând bun pentru partenerii noştri externi. Voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe ale României: parteneriatul strategic cu SUA, rolul şi locul nostru în NATO şi UE. Voi dovedi că România este un partener serios, credibil şi de cursă lungă”, a spus Iohannis.

Acesta invită Guvernul să „poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015”.

Postaţi un comentariu