Joi va fi anunțat PUZ-ul câștigător pentru Sopor. Premii în valoare de 3 milioane de lei

Zona încercuită cu roșu este cea vizată de crearea unui P.U.Z. aferent construcției unui nou cartier Sopor.

Joi, 10 octombrie 2019, ora 11:30, la Centrul de Cultură Urbană – Casino, Cluj-Napoca va fi anunțat câștigătorul proiectului PUZ-ului pentru cartierul Coloniile Sopor din Cluj-Napoca.

În perioada 07 – 09 octombrie 2019 are loc jurizarea proiectelor înscrise la Concursul Internațional de Soluții „Plan Urbanistic Zonal Sopor Masterplan – Cluj-Napoca 2019”, competiție lansată oficial pe data de 6 iunie 2019. Promotorul concursului este Primăria Municipiului Cluj-Napoca, iar organizatorul este Ordinul Arhitecților din România prin Filiala Teritorială Transilvania, în parteneriat cu Ordinului Arhitecților din România (OAR). Concursul de soluții are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea “Elaborării unui Masterplan / Plan Urbanistic Zonal în cartierul Coloniile Sopor din Municipiul Cluj-Napoca”.

Participanții au fost invitați prin acest concurs să prezinte nu numai o viziune spațială de dezvoltare a zonei, ci și o strategie, astfel încât noua dezvoltare să devină un mediu locuibil structurat, ”etapizabil”, sustenabil, oferind de asemenea și suficientă flexibilitate dezvoltatorilor privați care doresc să construiască.

Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, în baza prevederilor art. Art. 104 alin. (7) din aceeași lege, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Concursul este organizat în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA – și prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de arhitectură și urbanism, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare și este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Comisia alcătuită din 9 membrii titulari și 2 membrii supleanți va oferi trei premii: premiul I, adică contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 2.800.000 lei, premiul II de 120.000 lei și premiul III în valoare de 70.000 de lei

Distribuie:

Postaţi un comentariu