Ioan Bene, unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Cluj, a fost arestat în Italia. Acesta se sustrăgea unei condamnări de 5 ani pentru evaziune fiscală

IGPR a anunțat vineri seara că omul de afaceri clujean Ioan Bene, inclus de Inspectoratul General al Poliţiei Române pe lista infractorilor urmăriţi naţional după ce a primit o condamnare de 5 ani într-un dosar de evaziune fiscală, a fost arestat în Italia. Alături de Bene a fost arestată de carabinieri și o altă celebră fugară, fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, condamnată în urmă cu mai mulți ani și ea la 4 ani de închisoare.

Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Bene Ioan, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă. Nu putem preciza un orizont de timp până când vor fi aduși în țară, depine de formalități. Ioan Bene și Alina Bica se află în custodia autorităților”, ”, a decelarat vineri seara inspectorul-șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Ioan Bene a fost dat în urmărire la data de 31 ianuarie 2018 după ce s-a sustras încarcerării. Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe acesta la 3 ani şi 8 luni închisoare în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi trebuia să fie încarcerat la Penitenciarul Gherla. Acesta a reușit să fugă ulterior în Italia.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Andrei V says:

    Cred ca este relevant si felul in care sefii de la fisc se impritenesc cu evazionistii
    https://media9.ro/ce-fac-sefii-de-la-finante-cand-se-ascund-in-spatele-secretului-fiscal/

Postaţi un comentariu