Ioan-Aurel Cherecheș, noul prefect: „Voi fi un partener de discuție pentru societatea civilă. Ușa mea va fi mereu deschisă”

Noul prefect al Clujului, Ioan-Aurel Cherecheș a fost investit în funcție/ Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Cherecheș Ioan-Aurel, noul prefect al Clujului, a fost investit în funcție luni, 7 august 2017, după ce Guvernul a adoptat săptămâna trecută o hotârâre privind eliberarea din funcție a prefectului Gheorghe Vușcan. Noul prefect provine tot din cadrul mediului universitar clujean, la fel ca fostul prefect, mai precis din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca.

 „Sunt onorat de încrederea acumulată. Vin în această funcție cu experiența acumulată în mediul privat, dar și în mediul universitar. Sunt inginer, am abținut titlul de doctor în 2013, sunt cadru didactic, iar începând de astăzi îmi asum responsabilitatea funcției de prefect a Clujului și voi susține  și voi urmări implementarea programului de guvernare în interesul cetățenilor. Voi fi un partener de discuție pentru societatea civilă. Ușa mea va fi mereu deschisă pentru toate problemele care țin de competența Instituției Prefectului”, a spus noul prefect, Ioan-Aurel Cherecheș.

Ioan Aurel Cherecheș, prefectul Clujului/ Foto: Dan Bodea

Acesta susține că lucrurile se vor schimba vizibil într-un timp scurt, dând asigurări că cel puțin la nivel de atitudine, funcționarii se vor ghida de acum înainte după principiul folosit în mediul privat: „Clientul nostru, stăpânul nostru”. „Nu îmi doresc să transform Instituția Perfectului într-un mediu aidoa celui privat, dar la nivel de atitudine se vor simți îmbunătățiri. Comunicarea este foarte importantă”, a spus Cherecheș.  


„Este un moment emoționant, este o mare onoare, o mare responsabilitate, sunt convins că o voi duce la capăt cu brio. Cuvântul care va fi pus pe frontispiciul nostru va fi eficiență. Vom observa îmbunătățiri rapid. Sunt mai multe aspecte, am o idee a ceea ce îmi doresc să schimb din afara instiutuției, dați-mi voie fac o evaluare, iar după ce voi analiza datele oficiale din interiorul instituției, voi putea da mai multe detalii, dar vă pot spune că relația cu cetățeanul se va schimba, se va îmbunătăți”, a mai spus prefect.

Foto: Dan Bodea

Gheorghe Vușcan: „S-a întâmplat ce trebuia să se întâmple”

Gheorghe Vușcan, fostul prefect al Clujului, a fost prezent la ceremonia de investire în funcție a colegului său de la UTCN, Ioan Aurel Cherecheș, venind din concediu special pentru a asista la acest moment. Vușcan a mărturisit că își dorea să se întâmple acest lucru, cu toate că nu a făcut în trecut declarații publice vizavi de această dorință a sa, cunoscută doar de un cerc restrâns de prieteni.  

 „Sunt în concediu și sunt mai relaxat decât ar trebui să fiu într-un astfel de moment. Mi-am dorit să iau parte la acest moment dintr-un motiv foarte simplu: din respect față de Instiutuția Perfectului, din respect pentru cei prezenți, din respect față de colegii din Ministerul Afacerilor Interne. S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple, a fost o suprapunere fericită. Ceea ce s-a întâmplat acum a fost o dorință a mea nedeclarată public, poate doar în cercuri mai restânse. Bine că s-a întâmplat acum. Mă voi retrage la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, unde mai am foarte multe lucruri de făcut. Am venit liniștit peste Transalpina și am înțeles că viața poate fi frumoasă. Această excursie mi-a dat mai multă liniște”, a spus Vușcan.

Foto: Dan Bodea

Noul prefect, Ioan -Aurel Cherecheș este cadru didactic asociat la UTCN, Departamentul Autovehicule Rutiere şi Transporturi.

Citiți și: Clujul are un nou prefect: Ioan Aurel-Cherecheș

Postaţi un comentariu