InfoTrafic, alături de clujenii mai puţin norocoşi

eepurl.com

InfoTrafic Radioul de pe strada ta! sărbătoreşte venirea primăverii prin implicare în acţiuni sociale, încercând să aducă zâmbete şi speranţă în rândul celor mai puţin norocoşi.

Joi, 14 aprilie 2016, echipa InfoTrafic a fost „de serviciu” la bucătărie, având ocazia să gătească pentru persoanele defavorizate în cadrul proiectului „O masă caldă”. Mai exact, echipa s-a împărţit în trei: cei responsabili de cumpărături, cei care au pregătit mâncarea şi cei care au împărţit caserolele.

masa4

Programul “O masă caldă” se bazează exclusiv pe voluntariat, pe donaţii şi pe un management inteligent al resurselor. Astfel, voluntarii şi donatorii reuşesc să ofere persoanelor defavorizate, în fiecare joi, câte o porţie de mâncare echilibrată din punct de vedere nutriţional la costul de aproximativ 2 lei.

Echipa InfoTrafic a reuşit să pregătească 90 de caserole de carne de pui cu orez, pentru care s-au cheltuit 170 de lei. Oricine se poate implica, în diverse moduri – de la donaţii şi până la „angajarea” echipei în bucătărie, pentru a găti efectiv.

Despre proiectul „O masă caldă” şi despre multiplele modalităţi în care puteţi ajuta puteţi afla mai multe informaţii de pe site, omasacalda.ro, sau urmărind pagina Facebook a proiectului.

Cea de-a doua acţiune a săptămânii a avut loc sâmbătă, 16 aprilie, şi i-a implicat pe copiii sprijiniţi de Asociaţia Dare to Dream. Echipa Info Trafic – Radioul de pe strada ta a dorit să le ofere o supriză celor mici şi le-a pregătit o întâlnire specială, prin bunăvoinţa partenerilor: cinematograful clujean „Florin Piersic” şi La Tarterie.

Copiii au avut ocazia să vizioneze gratuit filmul 3D „Cartea Junglei” şi au primit câte o cutie cu prăjituri delicioase. A fost o zi cu adevărat specială, deoarece pentru mulţi dintre micuţi a fost prima dată când au mers la cinema.

Clubul de Educaţie Non-Formală este un proiect iniţiat de Asociaţia Dare to Dream în ianuarie 2016 şi implică întâlniri în fiecare sâmbătă cu copii care au rezultate foarte bune la şcoală, copii proveniţi din medii defavorizate sau familii monoparentale şi voluntari care pregătesc activităţi interesante. Pentru fiecare întâlnire, voluntarii pregătesc lecţii interactive de limba engleză, adaptate pe nivelul fiecărui grup de copii, experimente interesante, jocuri de socializare, activităţi creative. Pentru mai multe detalii despre activităţile asociaţiei puteţi urmări pagina de Facebook sau websiteul www.daretodream.ro.

Postaţi un comentariu