Începe capitolul trei al poveștii UNTOLD. Cum arată scena

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Peste 300.000 de persoane vor lua parte în următoarele patru zile la o nouă ediție a unuia dintre cele mai așteptate evenimente ale verii. Povestea UNTOLD Festival continuă cu al treilea capitol.

 „Festivalul UNTOLD nu înseamnă doar muzică, ci spune o poveste frumoasă care continuă ce am început noi în 2016, când am prezentat un magician milenar care reușește să dea putere Transilvaniei și orașului folosind rădăcinile acestei zone. S-a găsit forța necesară pentru a merge mai departe și acum avem un nou personaj. Este vorba despre dragonul protector născut din stele. Este dragonul care păstrează toate secretele de pe această lume iar el este chemat la Cluj pentru a ajuta la redescoperirea unor pietre din trecut care reprezintă o calitate pe care fiecare dintre noi o avem”, explica în fața reprezentanților mass-media, în luna iunie, Edy Chereji, Director de Marketing și Comunicare UNTOLD. Ca urmare, UNTOLD nu reprezintă doar muzică, ci se vrea o experiență aparte pentru fiecare participant.

Tărâmul plin de magie și fantezie UNTOLD, înseamnă în 2017 peste 230.000 de metri pătrați în care aproape 200 de artiști vor concerta pe cele 10 scene ale festivalului.

Scena principală, DRAGON’S NEST va fi și în acest an cea mai mare scenă a unei producții din România, având dimensiuni impresionante. Toate cele 10 scene din festival au câte o poveste și un design deosebit la care au lucrat zeci de arhitecți, ingineri, ilustratori și sute de oameni din echipele tehnice, care au ajutat la montarea lor.

UNTOLD 2017 înseamnă REAL LIFE-FANTASY și se transformă într-o lume magică plină de personaje fantastice. La Foișorul din Parcul Central, participanții pot deveni pentru o zi, regi, regine, zeițe, zei și pot lua acasă amintiri din lumea fantastică. Mai apoi pot traversa tărâmul tradițiilor autohtone și pot deveni transilvăneni în 5 pași, la Transilvania All Inclusive. Aici vor descoperi costume populare, motive tradiționale și pot gusta din bucate gustoase. Fantasy Corner vine cu surprize și dezlănțuie fantezia cu tatuaje henna, glow in the dark, dar și accesorii cu care fanii festivalului devin parte din poveste. Pentru look-ul de festival, designerii români au pregătit colecții capsulă, în serii limitate, care pot să fie achiziționate de la Fashion Story din interiorul Casinoului. Iar pentru a completa ținuta de festival, atât la Fashion Story cât și la Fantasy Corner, stiliștii ne ajuta cu cel mai cool make-up și hairstyling. Animatori pe picioroange, acrobați, magicieni, zone de poveste și multe surprize așteaptă să fie descoperite sau experimentate în lumea plină de magie UNTOLD 2017.

Una din surprizele acestei ediții este DRAGON’ S EYE, o roată de observație de peste 40 de metri, în care participanții se pot urca și pot avea o viziune mai clară și mai largă asupra tărâmului UNTOLD.

Cea de-a treia ediție a evenimentului reprezintă o investiție de aproximativ 10 milioane de euro, jumătate din această sumă fiind asigurată din biletele vândute pentru festival. Pentru prima dată în România, Alan Walker și Marshmello urcă pe Untold Arena alături de Dillon Francis, Don Diablo, Redfoo, Tujamo, Lost Frequencies, Dannic, Sunnery James&Ryan Marciano, Sander van Doorn. Cei 10 artiști sunt unii dintre cei mai buni DJ ai muzicii dance din lume și completează constelația EDM cu cele 7 superstaruri anunțate de organizatori: Armin van Buuren, Afrojack, Axwell &Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix și Steve Aoki. Cei 10 artiști se alătură și celorlalte staruri din line-up-ul UNTOLD 2017: Ellie Goulding, Hurts, MØ, R City, Tinie Tempah, Example & DJ Wire, Jasmine Thompson, Chris Liebing, Loco Dice, Solomun, Sven Vath, Jamie Jones, Dubfire, Andy C, Borgore, Chase&Status(DJ Set), Dub FX, Pendulum(DJ Set) și Sigma(DJ Set).

Chiar dacă o mare parte a artiștilor care vor urca pe Main Stage-ul UNTOLD au mai fost prezenți la festival, show-ul lor este cu atât mai mult așteptat de public. În urmă cu un an, după reprezentația memorabilă din a treia zi a festivalului, când a mixat până la ora șapte dimineața, DJ-ul olandez Armin Van Buuren preciza în fața jurnaliștilor că abia așteaptă să își revadă numele pe afișele evenimentului și anul viitor. „Din nou reprezentația de la UNTOLD Festival a fost una dintre cele mai bune ale mele. Îmi cer scuze că am prelungit așa mult concertul. Nu știu de ce am făcut-o. Știu doar că pentru fiecare DJ este un vis să aibă reprezentații lungi. Când eu mi-am început cariera mixam în fiecare zi câte 5-6 ore și pentru mine concertul de la Cluj a fost ca și cum m-aș fi întors la acele zile. A avea oportunitatea ca DJ să mixezi în fața a 60.000 de oameni timp de patru ore este extraordinar, mi-ar plăcea ca la toate festivalurile să am această posibilitate”, a spus Armin Van Buuren în declarația de presă pe care a făcut-o în 2016, la plecarea de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj.

Artistul a precizat atunci că nu poate să compare concertele pe care le-a avut la Cluj în 2015 și 2016, dar la finalul celor patru ore nu i-a venit să creadă că au rămas 40.000 de oameni până la răsărit doar pentru el și muzica lui.  Artistul a oferit publicului pe parcursul celor patru ore de mixat mai multe momente speciale. La final s-a înfășurat cu steagul tricolor, iar pe ecranele scenei a aparut mesajul „I embrace Romania”.

„Momentul în care am ridicat steagul este un moment special care definește de fapt albumul Embrace. Cu tot ce se întâmplă în lume la ora actuală, este foarte important să avem astfel de festivaluri pentru că ele reunesc multe naționalități. Oamenii îmi aduc mie laude, dar acestea ar trebui aduse publicului. Dacă aș sta acolo singur nu ar exista nici un show. Aceasta este esența de a funcționa a festivalurilor. Muzica aduce oamenii împreună și este important că noi, artiștii, transmitem acest mesaj lumii. De aceea albumul meu se numește Embrace pentru că trimite la ideea de a îmbrățișa mai multe culturi. Nu trebuie să fii de acord sau să îți placă în mod deosebit o anumită cultură, dar trebuie să o accepți. Asta este și ideea din spatele albumului și a momentului cu steagul. Numai mă gândesc la acel moment și mi se face pielea de găină”, a mărturisit artistul.DJ-ul a vorbit și despre un alt moment emoționat de la finalul show-ului, când a îngenuncheat în fața fanilor. „A fost un moment destul de prostesc, dar este un mod de a mulțumi oamenilor și de a arăta că sunt nimic fără fanii mei, fără organizatorii festivalului, fără publicul din România. Lucrez din greu, dar toată lumea o face. Îmi arăt recunoștința față de fanii mei, față de organizatori și forțele de ordine. Nu este doar meritul meu”, a afirmat artistul.

Printre alți artiști care în acest an vor reveni pe scena de la Untold se numără Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Lost Frequencies sau John Newman. O prezență foarte așteptată la Cluj este cea a artistei Ellie Goulding care vine pentru prima dată în România. Artista britanică are numeroase premii Brit Awards și MTV Awards, iar în 2015 a primit prima nominalizare Grammy, pentru cea mai bună interpretare feminină, pentru melodia „Love me like you do”, inclusă pe coloană sonoră a filmului „50 shades of Grey”. Ellie Goulding a avut colaborări cu artiști precum Calvin Harris, Tinie Tempah, Skrillex, Major Lazer și Taylor Swift. Melodii atât de cunoscute precum „Burn”, „Still falling for you” și „I need your love” se vor auzi live la UNTOLD 2017.   

Șapte scene și peste 180 de artiști au fost anunțați pentru această ediție. Festivalul are loc în perioada 3-6 august.

Postaţi un comentariu