Încă 21.450 doze de vaccin anti-Covid au ajuns astăzi la Cluj. Situația vaccinării în județ

În această dimineață a ajuns pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca un nou transport cu 21.450 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2 pentru regiunea Nord-Vest. Depozitarea și distribuirea dozelor de vaccin se va efectua în conformitate cu strategia națională de combatere COVID-19, la centrul regional de stocare – Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.

Situația vaccinării anti-Covid în județul Cluj:

– număr persoane vaccinate în ultimele 24 de ore – 320

– număr total de persoane vaccinate – 7.398

– număr reacții adverse în ultimele 24 de ore – 5

– număr total reacții adverse – 64

De asemenea, începând de astăzi, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca își va dubla capacitatea de vaccinare, ajungând la aproximativ 400 de persoane pe zi.

Centrul de vaccinare a fost relocat într-un spațiu mai mare, în clădirea Dermatologie, fiind organizate acum patru puncte de lucru. Un punct de lucru va fi destinat în exclusivitate vaccinării medicilor de familie și personalului medical din afara spitalului, în timp ce restul vor fi alocate vaccinării cadrelor medicale din spital.

„Identificarea unui spațiu care să respecte toate cerințele sanitare și epidemiologice a fost problematică. Am reușit să reorganizăm activitatea centrului, în conformitate cu prevederile legale, în așa fel încât să vaccinăm cât mai multe persoane, în condiții sigure. După un an extrem de greu, cum a fost 2020, sperăm ca acest vaccin să ne apropie de normalitate”, a declarat Prof. Dr. Claudia Gherman, managerul spitalului.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu