În comuna Beliș s-a votat degeaba. Mandatul primarului ales a încetat după o condamnare pentru dare de mită

Viorel Matiș

Prefectul Mircea Abrudean a semnat astăzi ordinul privind constatarea incetarii de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Beliș, Matis Viorel, ca urmare a condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsa privativă de libertate cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Edilul a fost condamnat, în 9 aprilie 2020, de Tribunalul Cluj la un an și patru luni de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat pentru dare de mită. În luna septembrie, Curtea de Apel a respins ca nefondat apelul primarului. Pe lângă condamnarea cu suspendare, Viorel Matiș a fost obligat și la prestarea de muncă neremunerată în folosul comunității timp de 60 de zile în cadrul Primăriei Huedin sau la Primăria comunei Mănăstireni.

Mandatul precedent al primarului din Beliș a fost de asemenea încetat de drept în luna octombrie.

Viorel Matiş a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj pentru dare de mită. Din cercetări a rezultat faptul că acesta a oferit, în perioada noiembrie 2017- martie 2018, sume între 1.000 de lei şi 200 de euro unei persoane care se pretindea a fi ziarist pentru ca acesta să nu publice articole defăimătoare la adresa sa.

”Încetarea se referă la actualul mandat. Atribuțiile de primar vor fi preluate de viceprimar. Vor fi organizate alegeri, în funcție de ce va stabili Guvernul in acest sens, conform Codului Administrativ”, a declarat astăzi prefectul județului Cluj.

La alegerile din 27 septembrie, Viorel Matiș a câștigat un nou mandat de primar fiind votat de aproape 400 de localnici, în timp ce contracandidatul său, actorul Claudiu Bleonţ, a primit doar 154 de voturi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu