Horváth Anna, fost viceprimar, condamnată la doi ani și opt luni de închisoare cu executare

Foto arhivă: Dan Bodea

Curtea de Apel Cluj a condamnat-o pe Horváth Anna, fost viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, la doi ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, scrie clujust.ro. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

La sfârşitul anului trecut, fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath şi Zsolt Fodor (om de afaceri, patron Euro GSM) au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj în dosarul în care este acuzată că, în perioada februarie-mai, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru „urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice. Conform clujust.ro, omul de afaceri Fodor Zsolt a primit doi ani și șase luni cu suspendare pentru cumpărare de influență.

În luna martie 2017, Horvath a demisionat din funcţia de viceprimar. Mai mult, Horvath este suspectată de Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) de conflict de interese.

Postaţi un comentariu