Horia Ciorcilă a vândut Maestro Business Center unui fond de investiții britanic

Maestro Business Center | Foto: maestrobusinesscenter.ro

Clădirea de birouri Maestro Business Center din Cluj-Napoca a fost cumpărată de un fond de investiții britanic, First Property, la un preț care nu a fost dat publicității. Potrivit unor informații publicate de profit.ro, prețul minim solicitat a fost de 8,8 milioane de euro. 

Conform unei informări făcute de First Property către investitori, venitul anual net generat de clădire este de 875.000 de euro, iar investiția va avea un randament anual de 9,4%, ceea ce înseamnă că se va amortiza în aproximativ zece ani.  

Imobilul, situat pe b-dul 21 Decembrie, vizavi de Hampton by Hilton, a fost una dintre primele clădiri de birouri de clasa A din Cluj-Napoca, inaugurată în 2006. Compania care o deținea, Omniconstruct, este controlată de președintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, și alt om de afaceri clujean, Dorel Goia. Printre chiriașii clădirii se numără Steelcase, IBM, PwC sau Hewlett Packard. Suprafața închiriabilă totală de 6.845 de metri pătrați are în prezent un nivel de ocupare de 100%.

Tranzacția a fost intermediată de Colliers International Romania. Investiția de la Cluj-Napoca este prima a fondului de investiții britanic într-o clădire de birouri din afara Bucureștiului. Până acum, fondul deținea o clădire de birouri în București și două centre logistice, în afara capitalei. 

„Sunt foarte mulțumit de investiția făcuta de noi și clienții noștri în această clădire de birouri bine amplasată în centrul orașului Cluj-Napoca. Cluj-Napoca este un oraș cu creștere rapidă, care susține atât chiriile, cât și creșterile de capital”, a declarat Ben Habib, Group Chief Executive în cadrul First Property Group, citat într-un comunicat de presă.

În comparație cu Bucureștiul, piața de birouri din Cluj este încă în dezvoltare, fiind dominată de investitori locali, dar potențialul regiunii este unul puternic, iar intrarea pe piață a unui fond de investiții britanic marchează începutul unei schimbări, a declarat Anca Svoronos, din cadrul Colliers International Romania.

În acest context, ea a adăugat că se așteaptă în viitorul apropiat și alte tranzacții de birouri pe piața din Cluj-Napoca. „Randamentele sunt atractive, produsele sunt de o calitate foarte bună și cererea este încă puternică, toate acestea creând premisele unei investiții atrăgătoare pentru orice investitor”, a explicat aceasta.

Cu un stoc de aproape 210.000 de metri pătrați de spații de birouri moderne și cu livrări de aproape 47.000 de metri pătrați de anunțate pentru 2018, orașul rămâne principalul punct de atracție din afara Capitalei, fiind al doilea cel mai mare centru universitar din țară și având cea mai mare densitate de studenți la nivel național, cu peste 200 de studenți la 1.000 de locuitori, potrivit Colliers.

Distribuie:

Postaţi un comentariu