Guvernul a aprobat abrogarea OUG privind Codurile penale

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Membrii Guvernului au aprobat proiectul ordonanţei de urgenţă prin care este abrogată OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. A fost aprobat şi memorandumul prin care sunt declasificate stenogramele şedinţelor de Guvern prin care au fost modificate codurile în anul 2016 şi 2017, potrivit News.ro. 

Prin aprobarea unui memorandum vor putea fi date publicităţii stenogramele şedinţei din 18 mai 2016 când guvernul Cioloş a modificat cele două coduri şi a şedinţei în care guvernul Grindeanu a făcut acelaşi lucru pe 31 ianuarie.

Şedinţa extraordinată de Guvern a început la ora 14.00, iar după ora 15.00 premierul Grindeanu era aşteptat pentru declaraţii. După mai bine o jumătate de oră, jurnaliştii au fost anunţaţi că nu va fi nicio conferinţă de presă, ci vor fi transmise comunicate către redacţiile de ştiri. 

Protestul continuă în Piaţa Victoriei 

Potrivit Agerpres, protestul împotriva OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale continuă şi astăzi, în Piața Victoriei, câteva sute de persoane prezente cerând ca abrogarea sau anularea OUG 13/2017 să apară în Monitorul Oficial, dar și demisia Guvernului.

Miting pentru susţinerea Executivului

Un miting pentru susţinerea Guvernului are loc astăzi, în zona Palatului Cotroceni, unde aproximativ 100 de manifestanţi cer ca preşedintele Iohannis să îşi dea demisia şi „să lase Guvernul să lucreze.”

Potrivit unor informaţii obţinute de Digi24, protestul ar fi fost stabilit şi organizat de trei lideri PSD – Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu şi Codrin Ştefănescu. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, pe Facebook, că partidul nu organizează niciun fel de manifestaţie:  Partidul Social Democrat nu organizează astăzi niciun miting sau manifestaţie publică. Mesajele de mobilizare apărute pe reţelele de socializare nu sunt din partea PSD”, a scris Liviu Dragnea.

Citiţi şi: Grindeanu: „Vom face mâine o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG”

La Cluj, protestele continuă

Duminică, 5 februarie, prin intermediul rețelei de socializare Facebook este anunțat un nou protest pe care inițiatorii lui îl intitulează „Rezist. Nu mă las amăgit” și prin care solicită anularea ordonanței, apoi demisia Guvernului și demisiile persoanelor condamnate penal din Parlament:

„Solidaritatea începe în cartier. Mâine (duminică, n.r.) după-amiază mergem în piață împreună. Ne adunăm prietenii și vecinii în cartier, în punctele de întâlnire de mai jos și mergem împreună în centru. Nu ne lăsăm amăgiți. Vrem anularea ordonanței, apoi demisia Guvernului și demisiile persoanelor condamnate penal din Parlament. Puncte de întâlnire în cartiere, unde ne strângem începând cu 18.00 și pe la ora 18.30 pornim spre Pța Unirii: Mărăști: În fața Pieței Mărăști; Mănăștur: În față la McDonald’s; Zorilor: În zona cantinei studențești, vis-à-vis de Sigma Center; Grigorescu: Pța 14 Iulie; Gheorghieni: Interservisan, stația de pe Titulescu.

Întâlnire Piața Unirii, ora 19.00, stăm în piață, discutăm cu oamenii din jur și mai organizat, la baza statuii și la 20.00 plecăm într-un tur al centrului (sugestie: Pța Avram Iancu, Pța Mihai Viteazu și înapoi în centru). E important să ne conservăm energia. S-ar putea să fie un proces de durată”, transmit manifestanții.

Citiţi şi: Ziua a cincea de proteste, în imagini: 50 de studenți, conduși la gară de 40.000 de oameni

Postaţi un comentariu