Gulașul și pâinea cu untură, delicatesele Jazz in the Park, ediția Bogata

Jazz in the Park, ediția Bogata, va rămâne cu siguranță în istoria comunei ajunsă celebră pe plan național și internațional din cauza unei neatenții în mediul online.

Primarul Barta Lászlo nu poate decât să se bucure că Snoop Dog, rapperul american, s-a încurcat în check-in-uri, alegând exact comuna pe care acesta o „păstorește”. Îmbrăcat elegant, la costum și cravată, acesta a supravegheat îndeaproape ceaunele unde fierbea, la foc mic, gulașul, cel mai așteptat preparat din cadrul festivalului. S-au pregătit 700 de porții, dar ce să vezi? Au venit de aproape șapte ori mai mulți vizitatori, așa că localnicii au trebuit să improvizeze.

Citiți și: Jazz in the Park, ediția Bogata: „Mare lucru s-a întâmplat cu noi astăzi!”

DSC_2404

Foto: Maria Man

Pe o parte și alta a ceaunelor negre, vizitatorii așteaptă cuminți la coadă. Cei doi bucătari prezenți la eveniment, și-au terminat misiunea. Mai o vorbă, mai o gură de bere, mai o glumă, iar timpul trece. Cei mai puțin răbdători vizitatori s-au așezat la cozile unde se servește pâine cu untură, ceapă, castraveți murați și boia, în funcție de preferința fiecăruia.

Primarul, cu al său costum negru, este el însuși un personaj atipic, pe care nu ai cum să nu îl remarci.

DSC_2410

„În general, locuitorii comunei Bogata sunt oameni ospitalieri, primitori, deschiși. Sincer, nu ne-am așteptat la așa un flux mare de vizitatori, dar suntem surprinși în mod plăcut. Dintr-un nimic, s-a ajuns să se facă un lucru frumos și sperăm că și de viitor. Noi ne-am pregătit în jur de 700 de porții de mâncare, dar mâncarea nu  a ajuns, aici fiind pe puțin 3.000 de persoane, așa că am improvizat. Am adus pâine de casă, servim untură de porc, se stă la coadă, are mare trecere. Am pregătit  de asemenea carne în untură. Am făcut jumeri proaspete, calde, dar nici acelea nu fac față. Important e să mănânci puțin și să guști din toate, să apreciezi mâncarea tradițională  și plăcerea noastră de a dărui”, spune primarul.

Primarul comunei Bogata/ Foto: Jazz in the Park

Primarul comunei Bogata/ Foto: Jazz in the Park

Edilul spune că niciodată în istoria comunei nu a mai fost o asemenea aglomerație. De o parte și alta a drumului, în fața gospodăriilor, localnicii așezați pe băncuțe sau chiar pe scaune suplimentare, cu o pungă de semințe sau popcorn în mână, au urmărit cu interes spectacolul, parada de mașini și biciclete, ce se desfășura în fața lor, pentru prima dată.

„Comuna e mică, avem 2.000 de locuitori. Niciodată nu a fost așa o aglomerație aici. Drumul de la E 60 până în comună măsoară 4, 5 km. Tot drumul a fost plin de mașini și pe o parte și pe cealaltă, iar parcările puse la dispoziție, la fel. După cum estimăm noi, au fost 75% de străini la festival, dar au participat și localnici”, a spus acesta.

Nici localnicii nu au lipsit de la festival. Dacă unii au venit doar să ia pulsul evenimentului,   alții au rămas până aproape de final / Foto: Maria Man

Nici localnicii nu au lipsit de la festival. Dacă unii au venit doar să ia pulsul evenimentului, alții au rămas până aproape de final / Foto: Maria Man

Primarul nu s-a fotografiat cu „copia” lui Snoop Dog. Așteaptă originalul

Întrebat dacă s-a pozat cu „mascota” festivalului, copia de carton a rapper-ului american, acesta a spus hotărât că așteaptă să se fotografieze cu originalul: „Aștept să fac o poză live, chiar cu Snoop Dog. Noi i-am lansat invitația de a veni aici. Acesta a zis că va trece și prin Bogata când vine în România.  Noi îl primim cu drag, repetiția am făcut-o deja”, a mai spus edilul, după care s-a întors la cele două ceaune.

Gulașul e gata. Coada și mai „deasă”. Farfuriile întinse. Mirosul gulașului aburind îndeamnă și alți pofticioși la coadă. Festivalul continuă. Pentru unii, cu burta plină.

DSC_2438

Foto: Maria Man

Citiți și: Jazz in the Park la Bogata: 5.500 de participanți și peste 8.500 de lei donați pentru primul parc din comună

Postaţi un comentariu