Grindeanu: „Vom face mâine o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG”

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

OUG13/2017 privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată mâine, 5 februarie, în ședință de guvern, a anunțat premierul Sorin Grindeanu în această seară, la Palatul Victoria. În momentul susţinerii acestor declaraţii, pe străzile din Cluj-Napoca protestează peste 35.000 de persoane, iar la Bucureşti numărul manifestanţilor a depăşit 80.000. 

„Ca prim ministru am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgență o ședință de Guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe. Am folosit termenul abrogare, am văzut dezbetere inclusiv din acest punct de vedere, pentru că acesta este cel folosit de către Administraţia Prezidenţială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală ca să nu intre în vigoare această ordonanţă, ca să fiu cât se poate de clar.

De asemenea, vreau să vă spun că e nevoie să fie o concordanţă între ceea ce înseamnă deciziile Curţii Constituţionale şi cadrul legal. Voi demara rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curţii Constituţionale şi de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, astfel încât după un dialog pe care sper să îl am, să trimitem cât mai repede proiectul de lege spre Parlament pentru punerea în concordanţă a deciziilor Curţii Contituţionale cu cadrul legal”, a spus Grindeanu.

Acesta a mai precizat că argumentele pe care partidul din care face parte le-a avut în susţinerea acestei ordonanţe nu au fost foarte bine comunicate, fapt pentru care s-au creat foarte multe confuzii. „Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi vor asuma consecinţele”, a mai spus Grindeanu. 

 

Postaţi un comentariu