Gratuitatea la transportul în comun pentru studenți, tot cu cardurile StudCard, ISIC Student, Euro<26 Student, Omnipass și A card/A Kartya

Eterna dezbatere despre obligativitatea deținerii unui card de student pentru a primi legitimația de transport gratuit pentru studenți s-a reluat și în acest an în Consiliul Local.

Aceleași argumente pro și contra au fost aduse, la un proiect cu final previzibil. ”E un amendament pe care l-am susșinut la comisiei să eliminpm cardurile, mai ales că cer acest lucru de câțiva ani”, a spus consilierul local Ioan Bîldea, care a precizat și că a discutat cu reprezentanții organizațiilor care eliberează acest carduri și doar unele s-au arătat dispuse ca acest card să fie eliberat gratuit.

”Nu văd de ce nu ne conformăm legii care atestă că în România calitatea de student se dovedește cu carnetul de student vizat de universitate”, a spus consilieru Irimie Popa. ”Cardul funcționează ca un filtru suplimentar ca să nu avem raportări de abonamente necorespunzătoare”, a argumentat primarul Emil Boc care a precizat că de acum cardurile vor fi emise gratuit.

După mai multe discuții în contradictorii, amendfmentul privind eliminarea cardurilor a picat la vot. Iar proiectul prin care se alocă, între altele, 6.832.000 de lei către Compania de Transport Public pentru subvenționarea transportului pentru studenți a fost votat cu 15 voturi pentru, 1 împotrivă și 9 abțineri.

Postaţi un comentariu