Grădinița Malteză își deschide porțile pentru comunitatea clujeană în cadrul proiectului „The Citizens Are United”

Proiectul „The Citizens Are United” lansat la Cluj-Napoca și-a propus să abordeze diferite vulnerabilități, invitând comunitatea clujeană să înțeleagă, să intervină și să propună soluții de acceptare și incluziune a celor care se ocupă cu probleme speciale. În perioada februarie – noiembrie 2018, grupuri de copii din mai multe școli de masă, dar și școli speciale din Cluj-Napoca, profesori, părinți, voluntari și membri ai comunității vor vizita și vor desfășura activități împreună cu copiii cu dizabilități din cadrul Grădiniței Malteze. Grădinița derulează servicii pentru copiii cu dizabilităţi severe: neurologice, motorii grave, autism, pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate.

Activități

Proiectul „The Citizens Are United” cuprinde o serie de acțiuni: stagiu de voluntariat desfășurat de voluntari ai Asociației Be Inclusive în cadrul Grădiniței Malteze, inclusiv amenajarea unui spațiu de ludoterapie, stimulare cognitivă și a comunicării; Zilele porților deschise la Grădinița Malteză; expoziție–târg de primăvară; concurs de ciclism, parada personajelor preferate și picnic în Parcul Mare.

Aceste activități vor fi urmate de sesiuni de dialoguri interculturale pe teme legate de toleranță, nondiscriminare, stigmatizare și incluziune socială a persoanelor vulnerabile.

Zilele Porților deschise 

Între 27 februarie și 2 martie vor avea loc Zilele porților deschise la Centrul de Zi – Grădinița Specială Malteză. Grupuri de elevi din șase școli din Cluj-Napoca: Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Grup Școlar SAMUS, Școala Gimnazială „N. Iorga”, Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, Școala Gimnazială Specială CRDEII, Liceul de arte vizuale „Romulus Ladea”, profesori, părinți, voluntari și membri ai comunității vor vizita și vor desfășura activități împreună cu copiii cu dizabilități neuro-motorii de la Grădinița Malteză.

[stextbox id=’custom’]

Proiectul ”The citizens are united” este inițiat de Cross Culture International Foundation (Malta), în parteneriat cu Asociația Be Inclusive România prin finanțarea Europe for Citizens Program of the European Union.

Proiectul este derulat în România de Asociația Be Inclusive din Cluj-Napoca, este unul din cei zece parteneri ai proiectului la nivel european. Coordonatorul proiectului este CCIF Malta, iar ceilalti parteneri sunt din: Italia, Irlanda, Portugalia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Macedonia și Slovacia. Beneficiarul proiectului în România este Gradinita Malteza.

[/stextbox]

Citiți și:

Walking Month 2016. Record de înscrieri la concursul caritabil organizat pentru copiii care nu pot umbla

Competiția Walking Month și-a premiat câștigătorii. Concurenții au parcurs distanța de la Pământ la Lună, într-o singură lună

Distribuie:

Postaţi un comentariu