Galerie FOTO | Mozart la muzeu, Mercury pe stadion

Foto: Dan Bodea

Filarmonica de Stat „Transilvania” a avut o primă întâlnire cu publicul vineri seara după lunga perioadă în care regulile de distanțare socială au interzis organizarea evenimentelor cu public numeros. De această dată însă, curtea interioară a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei a găzduit 100 de persoane la concertul „Mozart la Muzeu”, primul concert cu public oferit de Filarmonica de Stat „Transilvania”, de după starea de urgență.

Programul a cuprins:

Wolfgang Amadeus Mozart
Divertismentul nr. 4 pentru trio de suflători, KV 439b
Cvintetul cu clarinet, în La major, KV 581

Bence Haáz oboi
Aurelian Băcan clarinet
Cristian Avram fagot
Paul Sîrbu vioara I
Csilla Szöverdi vioara a II-a
Mihai Oşvat violă
Ciprian Câmpean violoncel

Cvintetul cu clarinet este una dintre cele mai nostalgice lucrări din creaţia lui Mozart. Ea ne pune faţă în faţă cu latura cea mai personală a compozitorului, cu o muzică ce izvorăşte nemijlocit din sufletul lui. Nu sunt caracteristici întâmplătoare, întrucât lucrarea nu a fost scrisă ca urmare a unei comenzi sau sub presiunea exigenţelor publicului, ci ca un cadou pentru un foarte bun prieten al lui Mozart – Anton Stadler.

Fotografii de Dan Bodea:

unnamed (7) unnamed unnamed (5) unnamed (6) unnamed (9) unnamed (8) unnamed (4) unnamed (3) unnamed (2) unnamed (1)
<
>
Foto: Dan Bodea

Biletele au putut fi achiziționate de la intrarea în eveniment, pe baza rezervărilor și, apoi, în limita locurilor rămase disponibile. Preț bilet: 30 lei (întreg) și 15 lei cu reducere.

Tot vineri a început și Spotlight pe Cluj Arena, mai exact o serie de concerte în aer liber, show-uri de stand-up comedy, care vor respecta regulile de distanțare socială, cu o capacitate de 500 de locuri acoperite. Primul film a fost „Bohemian Rhapsody” difuzat pe un ecran led de mari dimensiuni. Evenimentul a fost organizat de agenția de evenimente Spotlights în colaborare cu Consiliul Județean Cluj.

Biletele au fost disponibile pentru 500 de participanți așezați pe scaune la o distanță de 2 metri. Publicul va purta măști pe toată durata evenimentelor, iar la intrare tuturor participanților li se va efectua triajul epidemiologic prin măsurarea temperaturii cu termometre digitale și se va dezinfecta perimetrul înainte și după fiecare eveniment.

Sâmbătă, 13 iunie, de la 19:00, publicul este așteptat la concertul live Grimus, trupă cu 14 ani la activ pe scena rock-ului alternativ românesc. În deschidere, se va proiecta un concert digital.

Duminică, 14 iunie, de la 20:30, la Cluj-Arena, iubitorilor de stand up le sunt pregătite show-uri ale comedianților Nicu Bendea, Unguru’ Bulan, Sașa și Costi.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu