GALERIE FOTO A reînceput școala și în Cluj. Emoție, bucurie și îmbrățișări timide

Foto: Dan Bodea

16.301 preșcolari din 522 de grupe și 11.061 de elevi din învățământul primar, din 706 clase, s-au reîntors în clase în această dimineață, în municipiul Cluj-Napoca. Cu emoție și bucurie, elevii s-au prezentat la intrarea în unitățile de învățământ, acolo unde își vor desfășura activitatea de acum înainte în speranța că situația epidemiologică le va permite acest lucru pentru cât mai mult timp.

La Școala Gimnazială „Octavian Goga” din cartierul clujean Mănăștur primirea elevilor a fost făcută de directorul instituției, Darius Chiș, care de mai bine de cinci ani le urează personal elevilor, aproape în fiecare dimineață, „bun venit la școală”. Nici această dimineață nu a făcut excepție, iar bucuria celor mici a fost pe măsură. Imaginile vorbesc de la sine:

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Citiți mai multe despre modul în care s-a pregătit Școala Gimnazială „Octavian Goga” pentru primirea elevilor în cel de-al doilea semestru:

Exemplu de bună practică în era COVID-19: Cum s-a pregătit Școala Gimnazială „Octavian Goga” din cartierul Mănăștur pentru începerea școlii

Cursurile semestrului al II-lea, în unitățile de  învățământ din județul Cluj, au început, după cum urmează:

  129 unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în Scenariul 1 (S1), cu prezență fizică, zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și igienă (rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori);

   118 unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în Scenariul 2 (S2), cu prezență fizică, zilnică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și igienă (rata  incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori);

– 194 unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în Scenariul 3 (S3), cu prezență fizică, zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar (rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori).

„ În județul Cluj, toate unitățile de învățământ s-au pregătit, în colaborare cu autoritățile locale  pentru deschiderea cursurilor, cu tot ceea ce ține de  stabilirea circuitelor funcționale de acces, a spațiilor de recreere, asigurarea curățeniei, a stocurilor de materiale de curățenie, igienă și dezinfecție, a stocurilor de combustibil, în mediul rural, a transportului elevilor. O componentă importantă o reprezintă comunicarea cu părinții, care  au datoria de a informa permanent diriginții, învățătorii și educatoarele cu privire la starea de sănătate a copiilor și de a transmite unităților de învățământ modificările care apar pentru a lua din timp,  măsurile care se impun, în vederea siguranței acestora. Părinții trebuie să aibă încredere că unitățile de învățământ au luat toate măsurile necesare pentru a crea un spațiu cald, confortabil, în care să se poată continua procesul de învățare, astfel încât să încheiem în condiții bune acest an școlar”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Peste 2,4 milioane de elevi s-au întors în bănci, luni, odată cu începerea semestrului al doilea. Școlile se vor redeschide în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. În 149 de localități din România, vor începe cursurile în scenariul roșu, în 903 localități școala va începe în scenariul galben, iar în 2.129 de localități vor merge la școală toți copiii.

Potrivit Ministerului Educației, în acest an școlar sunt înscriși 2.918.275 de elevi , iar în România sunt 17.656 de unități de învățământ. Semestrul al doilea are 17 săptămâni de cursuri, urmând să se încheie în 18 iunie.

Următoarele vacanțe:

vacanţa de primăvară: Paştele Catolic – 2 – 11 aprilie, Paştele Ortodox – 30 aprilie – 9 mai
vacanţa de vară – 18 iunie – data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului şcolar 2021-2022.

Distribuie:

Postaţi un comentariu