FOTO Cazare la cort, distracție pe stadion. Viața în camping-ul UNTOLD

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

În cursul zilei de joi, în jurul amiezii, în campingul din Livada Palocsay sute de turiști din România și din străinătate își amenajau „locuințele” provizorii pentru cele patru nopți pe care le vor petrece la Cluj. Din Arad sau Suceava, Bistrița, Vaslui, București sau Reșița, tinerii și-au instalat corturile, și-au parcat rulotele și au început să numere minutele până la ora începerii primelor concerte la Untold Festival desfășurat între 30 iulie și 2 august.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Suntem cinci persoane care am venit cu rulotele din Arad și din Suceava. Confortul e super ok. E cu totul altceva decât dormitul în cort. Avem curent și tot ce vrei, pat, oglindă, frigider, canapea, masă. Am rulota de vreo șapte ani, nu am mai fost la festivaluri, dar am fost în multe campinguri la munte și în străinătate. Abia așteptăm să vedem „Jihadul” în aceste zile și să ne distrăm la maxim”, a declarat Vlad pentru Transilvania Reporter.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Alături de prietenii lui din Suedia, Osam a venit la Cluj doar pentru o noapte.„Am venit să vizităm lacul Tarnița și ne-a plăcut extraordinar de mult și când am auzit că este și un festival aproape am zis că nu ar fi rău să rămânem să vedem show-ul. Vrem să mâncăm și să bem bine și să ne distrăm”, a precizat Osam, regretând că sâmbătă trebuie să conducă minivan-ul înapoi spre Austria.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

La doar câțiva metri de „parcul” de rulote și minivan-uri, sute de festivalieri și-au instalat corturile, atât în zona VIP a camping-ului, unde au primit saltele și pături din partea organizatorilor, cât și în zona destinată persoanelor care au venit de acasă cu strictul necesar. „Suntem șase persoane care am venit cu cortul, suntem doi din București și patru din Mureș. Am venit special pentru Untold și am rezervat locul în camping neștiind că am putea avea și alte posibilități. Singurul dezavantaj ar fi lipsa curentului și a internetului, dar cred că ne putem lipsi de ele. De mâncat, mâncăm în oraș, iar gălăgia ne place. La festivaluri așa mari nu am mai fost. Am venit pentru David Guetta în special și abia așteptăm să vină ziua de duminică”, a precizat Diana.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Traian a venit din Bistrița și este fan al trupei Subcarpați. „Suntem obișnuiți să stăm în campinguri, mai greu este cu căldura, dar în rest totul este perfect. Vom merge la Main Stage și să vedem pe unde mai ajungem”, a declarat Traian. De viața în camping nimeni nu se plânge. Dacă majoritatea dintre festivalieri sunt obișnuiți cu ceea ce înseamnă o noapte petrecută în cort, unii participanți la festival au experimentat senzația pentru prima dată. Corina și Andreea nu au putut rata o ofertă „atât de tare” pentru a sta acasă. „Suntem din Reșița și am vrut să experimentăm atmosfera de festival, să cunoaștem lume și atunci am ales să stăm în cort pentru prima dată în viață”, au spus tinerele.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Capacitatea maximă a campingului este de 25.000 de persoane pentru cele patru zile de festival, însă joi, în cursul amiezii, nu erau ocupate mai mult de 2000 de locuri. Situată în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, în Livada Palocsay, zona de camping are o suprafață totală de 95.000 de metri pătrați, fiind disponibilă atât pentru amplasare de corturi, cât și pentru rulote. Biletul de acces în camping, valabil pentru cele 4 zile de festival a fost de 49 de lei, atât pentru cazarea în cort, cât și pentru rulotă.

Citiți și:

Cu „garsoniera” mobilă la Untold. Doi brașoveni și-au transformat mașina în locuință

Postaţi un comentariu