Fotbaliștii de la „U” Cluj vor beneficia de un program de coaching psihologic

Foto: Dan Bodea

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Institutul Internațional de Coaching, și FC Universitatea Cluj au încheiat un parteneriat care se va desfășura pe durata anului 2018. Protocolul denumit „PSI-U: Program de coaching psihologic pentru fotbaliști profesioniști” vizează „optimizarea abilităților de natură psihologică ale sportivilor membri ai echipei U Cluj, cu scopul de a le crește performanța individuală și de a eficientiza performanța echipei, alături de creşterea calității mediului organizațional şi a satisfacției profesionale”.

Parteneriatul va consta în oferirea, de către specialiștii Institutului Internațional de Coaching al UBB, a unor sesiuni de evaluare și intervenţie psihologică – ședințe de coaching psihologic individual și de grup -, precum și intervenţii de tip coaching psihologic în situații de criză/presiune.

„Am reușit să depășim etapa critică a Ligii a 4-a, etapă în care am luat-o, practic, de la zero, iar acum U Cluj este în poziția de lider al Ligii a 3-a, fiind, în acest moment, principala favorită la promovare. Suntem însă pe deplin conștienți că drumul nostru spre Liga 1, acolo unde este locul Universității Cluj, va fi din ce în ce mai greu, astfel încât încercăm să le oferim jucătorilor și antrenorilor tot sprijinul și toate condițiile necesare pentru a face cu adevărat performanță”, afirmă vicepreședintele FC Universitatea Cluj, Cosmin Irimieș.

Institutul Internațional de Coaching este un furnizor de servicii de coaching la nivel internațional, utilizând cele mai avansate proceduri psihologice validate ştiințific şi imersate tehnologic (ex. realitate virtuală), afiliat Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Institutul Internațional de Coaching este, de asemenea, conectat la organisme profesionale la nivel mondial, cum este Asociația Internațională de Coaching Cognitiv-Comportamental.

Postaţi un comentariu