Fostul local Croco caută un nou chiriaş

Fostul local Croco, care în ultimii ani a găzduit un sediu de bancă, va căuta din vară un nou chiriaş.

Potrivit jurnalistului Ovidiu Blag (www.ovidiublag.ro) proprietarii spaţiului din Piaţa Lucian Blaga au fost anunţaţi de BCR că banca nu va mai prelungi contractul de închiriere din 31 iulie.

„Din 31 iulie 2015 BCR-ul se va retrage de pe amplasamentul din Piața Lucian Blaga astfel încît sediul este numai bun de închiriat pentru un viitor chiriaș serios. Oricum, ideea e că fostul Croco, dragul nostru Croco, își caută un nou stăpân. Dacă e să mă întrebați pe mine, poate cel mai frumos ar fi să apară un om cu foarte mulți bani, pe care să nu îl intereseze atât de mult business-ul cât refacerea simbolului care a însemnat acest spațiu pentru clujeni”, scrie Blag.

Jurnalistul clujean Mihnea Măruţă a lansat pe profilul de Facebook un apel către clujeni în care îi invită să îi solicite Primarului Emil Boc să redeschidă „Croco” în varianta originală.

„Dar nu plecarea băncii e importantă acum, ci a doua şansă pe care am putea-o primi noi, nostalgicii, adepţii sectei „Ai, n-ai treabă, la 1-2 eşti la Croco”, plus studenţii care n-au apucat să înveţe cum e să ai un refugiu al tău în plin centru, plus taximetriştii cu a lor răbdare inexplicabilă, plus pacienţii bucuroşi de veşti bune după ce au ieşit de pe Clinicilor, plus fericiţii care încă nu ştiu, dar s-ar putea îndrăgosti acolo. Plus toţi cei care, la soare sau în picioare, ar bea o cafea, un el şi o ea smile emoticon .
De aceea m-am gândit că, dacă tot se eliberează şi ni se iveşte o „fereastră de oportunitate”, să îi dăm o idee primarului Emil Boc (Pagina Oficiala).
Cel mai sigur proprietar al unui loc care să rămână al oraşului ar fi… oraşul. Dacă Primăria a putut înfiinţa restaurante şi „împinge tava” care funcţionează, ce-ar fi să redeschidă Croco? Dacă e nevoie, plătim abonament, ca acţionarii marilor cluburi. Ce ziceţi, tăguiţi mai departe?”, scrie Mihnea Măruţă.

Fosta cafenea, un simbol pentru clujeni, a fost înfiinţată în 1960 şi a fost închisă în 2007, după ce proprietarii au invocat că vânzările erau foarte slabe în ciuda amplasării centrale. BCR a oferit o chirie de 18.000 de euro lunar pentru acest spaţiu.

 

Postaţi un comentariu