Fostul fotbalist Dorinel Munteanu, în capul listei PMP Cluj pentru Senat

Foto: Dan Bodea

Conducerea cenrală a Partidului Mișcarea Populară (PMP) a anunțat, joi, că fostul internațional Dorinel Munteanu este primul pe lista candidaților la Senat în județul Cluj. Oficialii PMP mizează pe notorietatea fostului fotbalist care a jucat și a antrenat atât pe CFR, cât și pe Universitatea Cluj. La jumătatea lunii august fostul fotbalist al „Generației de Aur” s-a înscris în PMP Galați şi a deschis lista pentru Consiliul Local al orașului, dar a obținut sub 5% din totalul voturilor și nu a intrat în Consiliul Local.

A uitat de fotbal și vrea în politică
Cel mai selecționat fotbalist din istoria echipei naționale de fotbal a României a renunțat deocamdată la Sportul Rege și își încearcă norocul în politică. Prima încercare a fost la localele din septembrie, când a deschis lista candidaților PMP la Consiliul Local Galați. Alegerea a fost oarecum firească, Dorinel Munteanu fiind antrenorul care a câștigat titlu de campioană a țării cu Oțelul din localitate, în 2011.

Nu a atins pragul electoral de 5% și astfel, și-a început cariera politică cu un eșec. Înfrângerea de la alegerile din septembrie nu pare să-l fi demoralizat pe fostul mare jucător, acesta acceptând să candideze pentru un post de senator la Cluj. La fel ca și în cazul candidaturii de la Galați, Munteanu și conducerea PMP speră să obțină un număr important de voturi din partea microbiștilor.

Listele complete ale candidaților PMP la Camera Deputaților, respectiv la Senat vor fi anunțate la începutul săptămânii viitoare, a precizat senatorul Vasile Cristian Lungu, președintele filiale PMP Cluj.

Foto: Dan Bodea

A dus CFR-ul în finala Intertoto și și-a încheiat cariera la ”U”
În vârstă de 52 de ani, Dorinel Munteanu a antrenat-o pe CFR Cluj între 2005 și 2006, echipă pentru care a și jucat, pe finalul carierei. Deși aflat la debutul său în antrenorat Dorinel Munteanu a fost omul care a scos CFR-ul din anonimat. Cu „Munti” pe teren, în calitate de jucător-antrenor, CFR a obținut primele rezultate notabile în Europa, ajungând până în finala Cupei UEFA Intertoto, după ce a eliminat, printre altele, pe Athletic Bilbao și pe Saint-Etienne.

În 2006 a plecat fără nicio explicație la FC Argeș lăsând un gust amar suporterilor și conducătorilor feroviari. Mai mult, șefii clubului din Gruia erau deciși la acel moment să ceară suspendarea fotbalistului Dorinel Munteanu, însă au cedat la insistențele reprezentanților FRF. Munteanu a revenit la Cluj în 2008 când a semnat cu Universitatea.

Deși avea deja 40 de ani, Munti a continuat să joace și în tricoul „Șepcilor roșii”. Exact două luni a antrenat gruparea universitară, pe 26 octombrie 2008 acesta a preluat-o Steaua (ca antrenor), anunțându-și cu totodată retragerea ca fotbalist. Acela a fost momentul în care Dorinel Munteanu a devenit persona non grata pentru fanii „Șepcilor roșii”, iar acest lucru nu are cum să-l ajute la alegerile Parlamentare.

Dorinel Munteanu a jucat 134 de meciuri în tricoul echipei naționale pentru care a marcat 16 goluri. Este cel mai selecționat jucător român din toate timpurile și a participat la turneele finale de Cupă Mondială în 1994 și 1998, precum și la turneele finale ale Campionatului European din 1996 și 2000. Munteanu are în palmares trei titluri de campion câștigate cu Dinamo și Steaua ca jucător, respectiv cu Oțelul ca antrenor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu