Florin Cîțu: De la 1 august s-ar putea să renunțăm la mască în spațiul public. Ce facilități vor avea persoanele vaccinate

Foto: Transilvania Reporter

Premierul Florin Cîțu a făcut în cursul acestei zile câteva precizări cu privire la măsurile de relaxare care ar urma să fie luate în perioada următoare în contextul în care cazurile noi de coronavirus sunt în scădere.

„În acest moment nu mai există niciun județ în România care să aibă o rată de pozitivare de peste 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că măsurile luate și campania de vaccinare funcționează. M-am uitat pe ultimele date și se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv. Cluj-Napoca a ajuns la 34% din populație vaccinată, deci este clar că în marile orașe avem un ritm puternic pe care trebuie să îl păstrăm”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că singura condiție pentru a scăpa de pandemie este vaccinarea.

„Dacă vom atinge acea țintă de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, lucrurile vor sta mult mai bine. În primul rând ne gândim la sezonul estival și la ideea de a renunța la mască pe plajă, sau la munte. Dar putem vorbi și de facilități pentru persoanele vaccinate. Restaurantele vor putea ajunge la capacitate de 100% cu persoane vaccinate în interior, sau hoteluri cu capacitate 100% cu persoane vaccinate. Putem vorbi de evenimente private deschise doar pentru persoane vaccinate. Vom avea acest fel de evenimente private în București și în Cluj sunt convins că rezultatele vor fi bune.

Deocamdată nu putem vorbi de renunțarea la purtarea măștii în spațiile publice. Aș aștepta data de 1 august pentru a renunța la mască, dar depinde cum evoluează situația”, a precizat premierul Florin Cîțu în cursul zilei de marți, 4 mai.

Distribuie:

Postaţi un comentariu