Fără mașini în centru, metroul, centura și trenul metropolitan, vechile și noile obiective ale primarului Emil Boc în noul mandat

Foto: Dan Bodea

Emil Boc a intrat astăzi, oficial, în noul mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca și a declarat că principalul său obiectiv în următorii patru ani îl reprezintă să mențină orașul pe primul loc în țară în domenii precum calitatea vieții, sănătate,smart și inovație, locuri de muncă bine plătite.

Proiectele prioritare anunțate de primar pentru perioada următoare:

– metroul: studiul de prefezabilitate pentru proiectul metroului la Cluj-Napoca va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa de marţi, 27 octombrie 2020. acesta va ajunge apoi pe masa guvernului pentru aprobare, după care va fi realizat studiul de fezabilitate , cu termen iunie 2021, și execuția lui. Durata de implementare a proiectului cu o lungime de 14,4 km și un cost de 986 milioane de euro, prin finațare europeană, este de 128 de luni.

trenul metropolitan, proiect care are deja finalizat studiul de fezabilitate, cu termen de execuție de 14 luni

– centura metropolitană: se află în faza obținerii acordului de mediu, termen 31 decembrie 2020. După aprobarea de către guvern, vor urma celelalte etape necesare organizării licitației pentru execuția acesteia, costurile fiind estimate între 400-500 de milioane de euro.

– legătura cu autostrada Mărtinești – Tureni (faza actuală – studiu de fezabilitate, urmează proiectarea și execuția, termen de finalizare la sfârșitul anului viitor) și realizarea conectivității cu viitorul Spital regional de urgență..

”Unul din obiectivele noastre în reprezintă -Clujul fără mașini în centru. În momentul de față,axa Est-Vest a municipiului nu poate fi înlocuită cu nimic.După implementarea proiectului legat de metrou, va fi posibil și realizarea acestui obiectiv”, a declarat primarul Emil Boc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu