F.D.A. autorizează vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii între 12 și 15 ani

Foto: Transilvania Reporter

Autoritatea pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a autorizat luni administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech anti-Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, un pas „crucial în recuperarea constantă a națiunii din pandemie și un avantaj pentru milioane de familii de americani dornice de o revenire la normalitate”, notează New York Times.

Publicaţia scrie că autorizarea vaccinului produs de Pfizer îndepărtează un obstacol în calea redeschiderii școlilor, prin reducerea amenințării transmiterii în sălile de clasă a virusului, și oferă multor dintre cei aproape 17 milioane de copii din această grupă de vârstă oportunități de a participa la tabere de vară sau altfel de activităţi de vacanţă.

Aprobarea obţinută de la F.D.A. nu este ultima semnătură necesară pentru administrarea vaccinului. Se așteaptă ca un comitet consultativ al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (C.D.C) să se întrunească în curând pentru a analiza datele și pentru a face recomandări privind utilizarea vaccinului la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Dacă comitetul aprobă vaccinul pentru acea grupă de vârstă, așa cum este de așteptat, imunizările pot începe, în teorie, imediat, scrie NYT. Studiile clinice au arătat că acești copii pot primi în siguranță doza deja disponibilă pentru adulți.

Vaccinarea copiilor, nu doar în Statele Unite, a devenit o necesitate după ce s-a constatat că nu sunt suficienţi adulţi dornici să se vaccineze astfel încât să fie atins procentul de 70 la sută din populaţie, aşa numita imiunizare de turmă, despre care se presupune că va pune capăt pandemiei. Mai multe despre acest subiect, citiţi AICI.

Distribuie:

Postaţi un comentariu