Expoziția interactivă „Space in the city” ajunge la Cluj în Parcul Industrial Tetarom

Consiliul Județean Cluj și Tetarom SA, în parteneriat cu Asociația Proexpo și Showtime Productions, lansează, începând cu data de 6 februarie, în incinta Parcului Industrial Tetarom 1 hala H2, expoziția interactivă „Space in the city”, o călătorie prin istoria explorării spațiului.

Expoziția va fi deschisă publicului pentru o perioadă de aproximativ cinci luni fiind creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center.

Cei interesați își pot testa abilitățile de astronaut, inclusiv prin probarea unor rutine din cadrul programului oficial de antrenament al astronauților Space Camp NASA.

În cadrul „Space in the city” vizitatorii de toate vârstele pot să își testeze abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle.

Edițiile internaționale ale expozițiilor organizate de către US Space and Rocket Center în întreaga lume au reunit peste 3 milioane de vizitatori în Africa de Sud, Danemarca, Italia, Azerbaidjan, Israel, Cehia, Belgia, Ungaria, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Biletele pot fi achiziționate online cu prețuri care variază între 30 și 50 de lei, în funcție de categoria de vârstă și de numărul de jetoate pe care vizitatorii le pot folosi în cadrul simulatoarelor.

Program:

Sâmbătă 10:00 – 20:00
Duminică 10:00 – 20:00

Ultima oră de acces în fiecare zi: 19:00

Pentru mai multe detalii referitoare la program, activități și bilete, pot fi accesate site-ul oficial al evenimentului: www.nasaexpo.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/NASAExpoRomania/.

-Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru personal și pentru vizitatori.

-La intrarea în clădire se va verifica temperatura fiecărui visitator.

-La intrarea în spațiul Space In The City veți fi rugat să folosiți gelul dezinfectant pus la dispoziție pentru dvs.

-Accesul în cadrul Space In The City este limitat – maxim 100 persoane simultan în spațiul expoziției. (+ personalul)

-Personalului expoziției i se va lua temperatura în fiecare zi, înainte de intrarea în tură. În plus, în situația în care oricare dintre persoanele din echipa de -organizare va prezenta simptomele specifice infectării cu virusul SARS Covid 19, i se va interzice accesul în expoziție fără un act medical care să ateste starea de sănătate.

-În spațiul expoziției veți fi rugat să păstrați măsurile de distanțare socială față de restul vizitatorilor.

-Fiecare simulator va fi dezinfectat după fiecare folosire.

-Măsurile de siguranță vor fi afișate în cadrul expoziției, în toate spațiile necesare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu