Evenimentul Noaptea Privighetorilor va avea loc online, în acest weekend

Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează, pe data de 12 iunie, a 9-a ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Cel mai relaxant duel dintre păsări și oameni se desfășoară în mediul online, pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române și pe pagina sucursalei din Cluj.

Noaptea Privighetorilor 2021 va debuta, de la ora 10:00, cu un tur ornitologic virtual realizat de specialiști ai SOR, în care publicul va descoperi o parte dintre păsările cântătoare și migratoare pe care le putem vedea în România. La ora 13:00 va avea loc un recital de harpă interpretat de artista Rebeca Marin, iar de la ora 18:00 va avea loc cu un concert de muzică clasică alături de artiștii Aurelian Băcan (clarinet), Bogdan Bohuș (pian), Teodora Buia (vioară), Lilla Fodor (violă), Diana Stir (violoncel) și Sonia Vulturar (vioară).

Noaptea Privighetorilor este evenimentul prin care conectăm oamenii cu păsările și natura prin intermediul muzicii. Chiar dacă nici în acest an nu ne putem întâlni în natură, aducem noi înaripatele și muzica lor în casele oamenilor. Printre activitățile pe care le-am pregătit pentru a sărbători Noaptea Privighetorilor se numără un tur ornitologic virtual în care vom descoperi împreună o parte dintre păsările cântătoare și migratoare pe care le putem vedea în România. Urmează apoi un recital de harpă, iar spre seară vom încerca să dăm replica păsărilor printr-un concert de muzică clasică. Unele dintre ariile pe care le vor interpreta artiștii sunt opere inspirate de păsări”, a declarat coordonatoarea proiectului Noaptea Privighetorilor, Dora Domșa.

Programul complet al ediției din 2021

10:00 – Descoperă Păsările ÎnCîntătoare – Tur ornitologic virtual
13:00 – Recital de harpă: Rebeca Marin
Lucrări de: Antonio Vivaldi, Christoph Pampuch
19:00 – Concert de muzică clasică
Interpretează artiștii: Aurelian Băcan (clarinet), Bogdan Bohuș (pian), Teodora Buia (vioară), Lilla Fodor (violă), Diana Stir (violoncel) și Sonia Vulturar (vioară).
Lucrări de : Gioachino Rossini, Claude Debussy, Antonio Vivaldi, Serghei Prokofiev

Societatea Ornitologică Română (SOR) este una dintre cele mai active organizații independente de conservare a păsărilor din România. Un ONG premiat, SOR lucrează pentru a proteja păsările sălbatice și habitatele lor în România de peste 30 de ani. Misiunea noastră este să ne asigurăm că populațiile noastre unice de păsări sunt protejate, iar locurile naturale minunate ale României nu sunt exploatate și distruse de evoluțiile dăunătoare. Dorim să îi inspirăm pe oameni să contribuie la protejarea păsărilor și a habitatelor din România și, cu ajutorul lor, să ne asigurăm că şi generațiile noastre viitoare se vor bucura de acestea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu