Cluj-Napoca, unul dintre orașele-gazdă pentru Campionatul European de Baschet din 2017

FOTO: FRBaschet

În cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat în Germania, la Munchen, Federația Internațională de Baschet (FIBA) a anunțat că România, prin orașul Cluj-Napoca, va găzdui una dintre cele șase grupe ale Campionatului European de Baschet Masculin ce va avea loc în 2017.

Sala Polivalentă din Cluj va găzdui în 2017 unul dintre cele mai importante evenimente sportive care au ajuns vreodată în România. Echipele dintr-una din grupele Campionatul European de Baschet Masculin vor juca meciurile din prima fază a competiției la Cluj, în timp ce restul meciurilor se vor juca în orașe din Finlanda, Turcia și Israel.

La fel ca și Israelul, România va fi în premieră implicată în organizarea unui turneu final de baschet masculin, după ce la începutul acestui an a fost co-organizatoarea Campionatului European de Baschet Feminin.

Avem Eurobasket!

Posted by Emil Hossu-Longin on Saturday, 12 December 2015

 

Turcia va găzdui atât meciurile dintr-una din grupele turneului final, cât și faza finală a competiției, urmând ca meciurile să se joace în Ipekci Arena în Sinan Erdem Arena. Finlanda a mai avut experiențe cu organizarea unui Campionat European, în 1967, când a găzduit cea de 16-a ediție a competiției.

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost prezent la ceremonia de la Munchen și a postat pe pagina oficială de Facebook, filmulețul în care România este anunțată ca și gazdă a unei din grupele EuroBasket 2017.

Anuntul oficial cu privire la organizarea in Romania, la Cluj-Napoca, a grupei Campionatului European de Baschet din 2017!!

Posted by Emil Boc (Pagina Oficiala) on Saturday, December 12, 2015

Este pentru a doua oară, dupe EuroBasket 2015, când această competiției este găzduită de mai multe țări. Pentru Eurobasket 2017, în cursa pentru găzduirea meciurilor de la turneul final s-au aflat România, Turcia, Finlanda, Israelul și Polonia. Evenimentul va avea loc în intervalul 31 august-17 septembrie 2017 și va pune față în față 24 de echipe de pe „bătrânul continent”. La Eurobasket 2017 sunt calificate deja Spania, Lituania, Franța, Serbia, Grecia, Italia și Cehia.

 

Postaţi un comentariu