Emil Boc: ”Vrem ca peste 4 ani să se spună din nou: E fain la Cluj!” Edilul vrea viceprimar de la UDMR, Alin Tișe se mai gândește

Foto: Dan Bodea

Daniel Buda, președintele PNL Cluj a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de Alin Tișe, Emil Boc și Dan Tarcea, că partidul este deschis la orice formă de colaborare cu alte formațiuni politice, atât în ceea ce privește activitatea din Consiliul Județean, cât și cea din Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.

Întrebat dacă se gândește la colaborarea cu UDMR la fel ca și până acum, și la desemnarea unui vicepreședinte din partea uniunii, Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a dat de înțeles că este cel puțin indecis în această privință.

”Eu îmi doresc un dialog cu toate partidele din Consiliul Județean, chiar voi discuta zilele următoare cu foștii mei contracandidați pentru a prelua unele dintre proiectele propuse de aceștia și îi voi asigura că vor avea susținere acolo unde ele sunt realizabile. Avem și noi proiectele noastre, și sper, dincolo de gâlceava ieftină, de lupta pentru mize mici, să le ducem la bun sfârșit.

Referitor la UDMR, a existat o bună colaborare până acum cu aceasta, și cu vicepreședintele Vakar, dar așteptăm rezultatele finale ale alegerilor, configurația finală a consiliului. Există opțiuni diverse în Consiliul Județean acum în această privință, dar, repet, așteptăm numărătoarea finală, și, să presupunem că vom avea majoritate, vom analiza apoi în partid modalitatea și conduita PNL în consiliu”, a spus Alin Tișe.

Spre deosebire de Alin Tișe, Emil Boc a fost tranșant.

”Prima mea opțiune ca primar este acest parteneriat cu UDMR, am spus-o mereu, Clujul trebuie să fie al tuturor, indiferent de etnie. Partidul poate avea strategiile lui, dar, mai spun din nou, personal, prima mea opțiune pentru un viceprimar este UDMR”, a declarat Emil Boc.

Boc: ”Clujenii m-au inventat și reinventat de fiecare dată”

Primarul reales al Clujului a ținut să le mulțumească clujenilor pentru încrederea acordată.

”Nu am cuvinte să le mulțumesc îndeajuns clujenilor pentru încrederea acordată. M-au inventat și reinventat de fiecare dată, și avem datoria să nu dezamăgim acest uriaș vot de încredere acordat nouă.

Ne gândim la viitor, avem o misiune, avem proiecte, avem instrumentele necesare, avem majoritate în Consiliul Local pentru a le pune în aplicare. Vom duce Clujul mai departe, să-l facem un oraș de referință în materie de inovare, de creșterea calității vieții în fiecare colț al orașului. Ne dorim ca la sfârșitul mandatului, clujenii să spună din nou: E fain la Cluj”, a mai spus primarul Boc.

Tișe: ”Nu putem lega un om de un partid toată viața”

Președintele Consiliului Județean nu consideră că primarii racolați de PNL la aceste alegeri pot fi acuzați de traseism politic.

”Traseism politic e atunci când primarul face dintr-un partid și în timpul mandatului își schimbă opțiunea politică. Atît primarul din Dej, cât și cel din Turda, și-au terminat mandatul și abia apoi au decis să candideze din partea unui alt partid. Au fost oameni destoinici, buni administratori, și-au anunțat alegătorii, iar cetățenii au aprobat gestul lor și i-au revotat. Nu vorbim, deci, de niciun traseism politic. Consider că la început de ciclu electoral se poate candida pentru orice partid. Nu poți obliga pe nimeni să stea 10-15 ani în același partid, nu putem lega un om de un partid toată viața”, a mai spus Alin Tișe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu