Emil Boc: ”N-am gasit niciun IT-ist care să vrea lucreze la primărie pentru 10.000 de lei net pe lună”

Foto: Dan Bodea

Primăria Cluj-Napoca dorește să angajeze de ceva vreme un IT-ist, dar nimeni nu pare interesat de cei 10.000 lei pe lună, salariul pe care-l oferă instituția. Emil Boc spune că situația e oarecum normală, ținând cont de salariile în domeniu existente pe piața clujeană.

Trebuie să recunoaștem că e mic salariul pentru ceea ce există pe piața clujeană și cât se plătește în privat, se pare că este destul de mic. Ați văzut că suntem orașul cu cea mai mare concentrare de IT-iști pe metru pătrat din Europa. Asta nu este produsul unei decizii de ultim moment. Noi am lucrat pe strategia din 2007, când am dat strategia orașului în direcția asta de economia cunoașterii, de a lua inteligența, creierul, ca avantajul cel mai competitiv important al acestui oraș”, a declarat Emil Boc în această dimineață la Ziua Live.

Primarul Clujului spune că ”de vină” pentru salariile ridicate din domeniu este strategia primăriei, dar și faptul că orașul e împânzit practic de firme de IT.

Nu vă mirați, că noi nu avem mall-uri în fiecare colț al cartierului cum au alte orașe pentru că am dat clădiri de birouri, știind că acolo e pentru IT, pentru a avea această resursă umană extraordinară, locul și infrastructura unde să se poată dezvolta. De aceea am dezvoltat în principal acest sector. Am venit la clădirile verzi cu sprijin de 50% la plata impozitelor ca să susținem, să încurajăm. Atunci au apărut clădiri de la The Office, altele care au devenit centre de referință în IT, iar astăzi Clujul este ceea ce este, în primul rând datorită talentelor acestui oraș extraordinar, a oamenilor lui, dar aș putea spune și a viziunii noastre de a susține acest demers ca linie prioritară pentru că ne-am dat seama că viitorul orașului este industria cunoașterii, bazată pe inteligența această, coroborată cu celelalte industrii ale Clujului, că nu ne rezumăm doar la asta. Avem și alte industrii, dar asta este cea care dă slujbele viitorului și de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea și IT-ul reprezintă o forță puternică”, a spus Emil Boc.

Edilul spune că n-are cum să crească oferta salarială pentru postul de IT-ist al primăriei, pentru că nu-i permite legea.

 

La momentul anunțării concursului, Primarul Emil Boc a precizat că salariul lunar al acestui specialist este de 10.000 lei impozabil, nu net, așa cum a declarat astăzi.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. anonim says:

    postati si un link catre pagina de angajare?

  2. Eugen says:

    pai, cine doreste un post vacant?

Postaţi un comentariu