Emil Boc: „La Cluj nu se eutanasiază câini”

Foto: Dan Bodea

60 de noi boxe au fost construite de Primărie la Centrul de Ecarisaj de pe strada Bobâlnei din Cluj-Napoca, astfel că acum, adăpostul a ajuns la 200 de boxe. În opinia edilului șef al orașului, Emil Boc, cu adevărat remarcabil este faptul că, la Cluj, de la începutul anului și până acum niciun câine nu a fost eutanasiat, întrucât adăposturile din oraș sunt suficient de încăpătoare.

Centrul de ecarisaj avea până acum 140 de boxe, alte 60 fiind construite recent cu sprijinul Primăriei și al RAADPP. Noile boxe beneficiază de sisteme de aerisire și apă pentru fiecare dintre ele. Chiar dacă boxele nu sunt individuale, câinii fiind grupați în cuști în funcție de mărime, îngrijitorii spun că nu există probleme din acest punct de vedere.

Potrivit spuselor lui Emil Boc, de la începutul anului 2014, 331 de patrupede au fost capturate de pe străzi, dintre acestea 278 fiind deja adoptați.

„Cel mai important lucru este că avem 0 câini eutanasiați. Nu avem nevoie de așa ceva pentru că procesul de adopție merge excelent mulțumită oamenilor de la adăpost și celor de la RAADPP. Un oraş se respectă  tratând  animalele în condiţii decente. Cred că putem fi în vârful standardelor naţionale în tratarea acestei probleme”, a mai spus Emil Boc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu