După tramvaie şi autobuze, primăria va cumpăra şi troleibuze

Foto: Dan Bodea

Primarul Emil Boc a anunţat astăzi că în acest an va fi demarată şi procedura de achiziţie a unor troleibuze noi pentru transportul public în oraş. În acest fel, susţine Boc, municipalitatea continuă proiectul de îmbunătăţire a transportului de călători din oraş ca parte a procesului de îmbunătăţire a calităţii vieţii.

“Strategia noastră pune accent pe calitatea vieţii în municipiu, iar transportul în comun este o componentă importantă a calităţii vieţii şi pentru aceasta, anul acesta ne vom concentra pe înlocuirea troleibuzelor care sunt şi ele vechi şi trebuie schimbate. Un număr important de troleibuze va fi achiziţionat din banii primăriei şi din banii companiei. Numprul exact îl vom şti după ce vom aproba atât bugetul municipiului cât şi bugetul companiei”, a precizat primarul Emil Boc.

Directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, Liviu Neag a afirmat că în mod normal costul unui troleibuz este mai mare decât în cazul autobuzelor. “Un autobuz costă cam 60% din valoarea unui troleibuz, dar are capacitate dublă, deci sunt foarte eficiente şi necesare. Trebuie să mai spun şi că odată cu noile autobuze, cele 40 care deja sunt cumpărate şi alte 10 care sunt licitate, vom scoate din circulaţie anumite autobuze. E vorba de unele din acele autobuze “verzi” şi spun cu regret că renunţăm la ele pentru că aveau un consum de 25 de litri la o sută de kilometri. Cele noi consumă cam 60 de litri dar sunt într-adevăr şi mult mai puternice. Autobuzele care vor fi scoase au asigurat o tranziţie bună în oraş spre un transport modern. De asemenea, chiar dacă autobuzele noi nu vor intra pe liniile metropolitane, pot spune însă că acolo vor intra acum autobuze de capacitate mai mare”, a spus acesta.

Postaţi un comentariu